Biztosítani kell a háziorvosok felszerelését

A DK kéri a kormányt, hogy a koronavírus-fertőzés elleni felkészülés jegyében biztosítsa a háziorvosoknak a szükséges védőfelszerelést és tájékoztatást.

járvány, felkészültség, koronavírus, DK | InforMed Hírek18   InforMed | Sándor, K.
A DK egészségügyi szakpolitikusa keddi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a háziorvosok magukra vannak hagyva. A háziorvosok eddig csak egyszer, még január 28-án kaptak egy, a koronavírusról szóló írásos eljárásrendet.

Hangsúlyozta, hétfőn Müller Cecília megbízott országos tisztifőorvos már azt jelentette be, hogy a tömeges olasz megbetegedések miatt új eljárásrendet vezetnek be. Az eredeti tájékoztatásban nem volt benne, hogy a háziorvosok hogyan végezzék a munkájukat, ezért szükség van a megfelelő tájékoztatásra. Védőruházatra, védőszemüvegekre és maszkokra is szükség lenne, illetve be kell szerezni a hatékony fertőtlenítőszereket.

Komáromi Zoltán azt is bírálta, hogy Magyarországon csak egy olyan laboratórium van, ahol ki tudják szűrni a fertőzéseket, ezért minden levett mintát oda kell szállítani.

Jelenleg 469 tartósan betöltetlen háziorvosi praxisról tudnak, vagyis mintegy 600 ezer ember nem jut helyben ellátáshoz.


| koronavírus, járvány, felkészültség, DK
2020-02-26 11:02:05
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop