Cáfol az ÁEEK - nem bérautók

A Népszavában megjelentekkel ellentétben nem bérautókat kapnak az egészségügyi intézmények, és nem kell bérleti díjat fizetniük.

| InforMed Hírek16   InforMed | Sándor, K.
Ahogy azt Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter október elején bejelentette a kormány hárommilliárd forintos támogatásával több mint kilencven egészségügyi intézmény 249 korszerű, elektromos autót kap használatba a telephelyek közötti közlekedésre, vér és vérkészítmények szállítására, sürgősségi szállításokra.

A lehetőséggel élő kórházaknak a vételárat nem, csupán a havi bruttó 53.973 Ft-os használati díjat kell kifizetniük, amelyben benne van a karbantartás, javítás- és szervizszolgáltatás, a szezonális gumicsere, a gumiabroncsok karbantartása és tárolása, a teljes körű CASCO biztosítás, a káresemények biztosítási ügyintézése és az asszisztencia szolgáltatás is.

Ez az összeg töredéke annak, amit az egészségügyi intézmények a jelenlegi, nem elektromos autókra költenek. Mindemellett a hárommilliárd forintos állami támogatásból 132 töltőállomás is létesül az egészségügyi intézményeknél, amely tovább csökkenti a költségeket.

A Népszavában megjelent cikk durva félrevezetés, és a fentiek alapján egyértelmű, hogy a miniszter pontosan fejezte ki magát.

| ÁEEK, kórházat, VW
2019-11-02 12:26:09

Web Design & Development Prowebshop