Csökken a halálozási szám az Egyesült Királyságban, a fertőzés terjedése ellenére

A tömeges szűrések tavaly nyári kezdete óta most először azonosítottak százezernél több koronavírus fertőzőttet egy nap alatt az Egyesült Királyságban. Rekordot döntött a harmadik oltások száma is. Csökken a Covid-19 okozta halálozási száma, a kórházi kezelést igénylő betegek száma stagnál.

| InforMed Hírek19   InforMed | Glanz, J.

A brit egészségügyi minisztérium  adatai szerint az elmúlt 24 órában országszerte 106 122 új koronavírus-fertőződést szűrtek ki. Ez eddig a legmagasabb, tesztekkel igazolt napi fertőzési szám.

Az utóbbi egy napban csaknem 1,5 millió, az elmúlt egy hétben 10,7 millió koronavírustesztet végeztek az Egyesült Királyságban. A heti tesztelési szám 22,6 százalékkal, csaknem kétmillióval haladta meg az előző egyheti időszakban elvégzett szűrésekét.

A brit koronavírus-járvány tavaly tavaszi kezdetének időpontjában nem érte el a húszezret a napi szűrési kapacitás.

Az elmúlt egy napban 140-en, egy hét alatt 783-an haltak meg Covid-19-ben, ez 22-vel, 2,7 százalékkal volt kevesebb, mint a megelőző egy hétben.

Covid-19 miatt az elmúlt egy napban 813, az elmúlt egy hétben 6147 pácienst vettek fel a brit kórházak. A kórházban ápolt Covid-betegek száma egy hét alatt 2,3 százalékkal emelkedett, vagyis a növekedés üteme messze elmarad az újonnan kiszűrt koronavírus-fertőződésekétől, amely az elmúlt héten 58,9 százalékkal nőtt.

Az omikron vírusváltozat feltűnése óta - a szűrési kampány mellett felgyorsították a koronavírus elleni  harmadik oltások beadási kampányát is, az  elmúlt 24 órában csaknem 970 ezret adtak be országszerte. Ez az eddigi napi oltási rekord az Egyesült Királyságban, és ezzel meghaladta a 30,8 milliót azoknak a felnőtteknek a száma, akik már megkapták a harmadik oltási dózist, ez a akosság 53,6 százaléka 

Az első dózist a 12 éven felüli lakosság 89,7 százaléka, a másodikat 82 százalék kapta meg szerda estig. Mindez azt jelenti, hogy közelít a 130 millióhoz az első, a második és a harmadik adag oltások száma.

A brit kormány tervei alapján az omikron variáns terjedésének megfékezése érdekében az eredeti, január végi határidő előtt egy hónappal, már december végéig minden 18 évnél idősebb angliai lakos számára lehetővé válik a harmadik oltási dózis beadatása.

| Egyesült Királyság, járványkezelés
2021-12-23 12:31:12
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop