Hirdetés

DK: a magyaroknak is jár az európai színvonalú egészségügyi ellátás

Egészségügyi válsághelyzet kihirdetését követeli a Demokratikus Koalíció (DK), amely szerint a magyaroknak is európai színvonalú egészségügyi ellátást kell biztosítani.

DK, egészségügy |

MTI Hírek15

László Imre, a párt országgyűlési képviselője szerdán a budapesti Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet Fiumei úti baleseti sebészetének épülete előtt tartott sajtótájékoztatót azokra a hírekre reagálva, amelyek szerint kedden azért nem végeztek érsebészeti műtéteteket a kórházban, mert nincs elég műtőssegéd a beavatkozásokhoz.

Az ellenzéki politikus azt mondta, a DK egészségügyi válsághelyzet kihirdetését követeli, mert évente körülbelül 30 ezer ember hal meg Magyarországon amiatt, hogy nem jut időben egészségügyi ellátáshoz, és évente több mint négyezer olyan amputációt végeznek, amely idejében történt érsebészeti beavatkozással elkerülhető lenne.

A magyar egészségügy válsága mostanra odáig jutott, hogy már az egészségügyi képzettséggel nem rendelkező dolgozók is fogytán vannak az alacsony bérek miatt, a Független Egészségügyi Dolgozók Szakszervezete szerint ugyanis a betegszállítók és a műtősök átlagban havi 300 órát dolgoznak, a nettó fizetésük azonban nem éri el a 100 ezer forintot sem - mondta László Imre.

A politikus úgy fogalmazott, a hazaárulás nem ott kezdődik, hogy valaki naponta elátkozza az országot ezermilliárdokkal segítő Európai Uniót, hanem ott, hogy harmadosztályú határon túli futballcsapatokra, latin amerikai templomokra és magánrepülőgéppel látogatott focimeccsekre szórja azt a pénzt, amiből 30 ezer ember életét lehetne megmenteni.
DK, egészségügy

2019-03-23 15:30:06

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop