Hirdetés

Donald Trump aláírta az első elnöki rendeletet Obama egészségbiztosítási törvényének fellazításáról

Donald Trump pénteken este aláírta az első elnöki rendeletet arról, hogy kormánya a Barack Obama által előterjesztett, megfizethető ellátásról szóló, a republikánusok körében Obamacare-nek nevezett törvény visszavonásán dolgozik, s az új törvény megszületéséig könnyítéseket rendelt el.

Donald Trump, Obamacare, egészségbiztosítási törvény |

MTI Hírek13 | MTI

A rendelet a szövetségi államok egészségügyi tárcavezetőihez és egészségügyi intézményeihez is szól. Felkéri őket, hogy mindaddig, amíg nem születik meg az új egészségbiztosítási törvény, könnyítsenek a biztosítottak, az egészségügyi szolgáltatók, és a biztosítók helyzetén, "szabadítsák meg őket attól a tehertől, amelyet a még jelenleg hatályos Obamacare jelent".

Reince Priebus, a Fehér Ház kabinetfőnöke szintén memorandumot küldött a szövetségi államok illetékeseihez, s elrendelte, hogy fagyasszanak be minden új, vagy függőben lévő szabályozást. A feljegyzésben Priebus leszögezte: a befagyasztás azt a célt szolgálja, hogy Donald Trump kinevezettjeinek vagy jelöltjeinek "lehetőségük legyen áttekinteni bármilyen új, vagy éppen csak elindított szabályozást".

Az elnöki rendelet mentesítést ad sürgős helyzetekben: amikor egészségügyi, biztonsági, pénzügyi vagy nemzetbiztonsági okokkal összefüggő különleges helyzet alakult ki. A jelenleg hatályos egészségbiztosítási törvényt, vagy annak egyes részleteit csakis a kongresszus vonhatja vissza, ám az egyes államok illetékes szervei könnyítéseket léptethetnek életbe a törvény egyes cikkelyeinek végrehajtásakor.

Donald Trump, Obamacare, egészségbiztosítási törvény

2017-01-23 10:55:55

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop