Donald Trump szerint kicsi az esélye az egészségbiztosítási törvény elfogadásának

Donald Trump amerikai elnök egy televíziós interjúban úgy vélte, hogy kicsi az esélye az egészségbiztosítási törvény jövő hétre tervezett elfogadásának.

Az amerikai elnök a Fox televíziónak adott interjújában állapította meg, hogy a szenátusban pillanatnyilag nincs meg az egészségbiztosítási törvény megszavazásához szükséges támogatottság. A módosított törvényjavaslatról ugyanis már csütörtöki benyújtása után négy republikánus szenátor közölte: egyelőre "nem áll készen" a megszavazására.

Donald Trump ugyanakkor jelezte: hajlandó egyeztetni e négy szenátorral. "Nem arról van szó, hogy elleneznék. Bizonyos változtatásokat szeretnének. Majd meglátjuk, hogy mit tehetünk" - fogalmazott Trump. Hozzátette: a négy szenátor "nagyon jó ember".

Az elnök csütörtökön este egyik Twitter-üzenetében leszögezte: "nagyon támogatom a szenátus egészségbiztosítási törvénytervezetét".

Rand Paul kentuckyi, Ted Cruz texasi, Mike Lee Utah állambeli és Ron Johnson wisconsini szenátor rögtön a törvénytervezet előterjesztése után jelezte, hogy azért nem tartja megfelelőnek a módosításokat, mert az új törvény még így sem vonja vissza teljes körűen Barack Obama egészségbiztosítási törvényét, és nem csökkennek megfelelő mértékben a biztosítási költségek sem.

A képviselőház már áprilisban megszavazta az új törvényjavaslatot, de a republikánus szenátorok akkor jelezték, hogy csakis további módosítások után hajlandóak elfogadni. A törvénytervezetet a módosítások után is elutasító négy szenátort a legkonzervatívabb republikánusok között tartják számon, akik a törvényből kivetetnék a szegényebb társadalmi rétegeket segítő passzusokat.

| Obamacare, egészségbiztosítás, egészségügyi reform
2017-06-25 22:44:14
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop