Ellenzéki pártok: szakemberek döntsenek!

A hat pártból álló ellenzéki szövetség arra szólítja fel a kormányt, hogy vonja vissza a vakcinák engedélyezésével kapcsolatos kormányrendeletet, és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) szakmai vizsgálata nélkül ne lehessen vakcinát engedélyezni Magyarországon.

| InforMed Hírek19   InforMed | Sándor, K.

A DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP, a Párbeszéd közös pénteki közleményében azt írta: a vakcinák engedélyezése nem lehet politikai kérdés, így az oltóanyagok felhasználhatóságáról nem politikusoknak, hanem szakembereknek kell dönteniük.

Az ellenzéki pártok szerint az egész bizonyítékokon alapuló orvoslást hazudtolja meg, illetve növeli a tudománnyal és a védőoltással szembeni bizalmatlanságot, ha az engedélyeztetés során alkalmazott szigorú szabályokon könnyítenek.

A közleményben hozzáteszik: a hosszú évek során kialakult protokollokat gyorsítani lehet, de azok megkerülése, kiiktatása komoly kockázatokkal járhat, ezért határozottan elítélik a Covid elleni vakcinának, akár bármilyen egyéb gyógyszernek az ilyen módon történő engedélyezését.

A hat ellenzéki párt garanciákat vár arra is, hogy a szabad vakcinaválasztás valóban megvalósul. Szerintük erre azért is kiemelt szükség van, mert a kormányzat "kommunikációs zűrzavara" csökkenti az orosz, kínai vakcinák lakossági elfogadottságát. Az ellenzéki pártok közleményükben emellett arra kértek mindenkit, hogy bízzanak a tudományban, a tudósokban, és továbbra is tartsák be a maszkviselési és távolságtartási szabályokat.

| vakcina engedélyezés, OGYÉI
2021-01-30 11:47:01
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop