Fertőzödnek a beoltott egészségügyiek az USA-ban

Két San Francisco-i kórház több száz, többségében beoltott alkalmazottja fertőződött meg koronavírussal júliusban.

| InforMed Hírek19   InforMed | Sándor, K.

Augusztus 2-ig a Zuckerberg San Francisco Központi Kórház (ZSFG) több mint 7000 munkatársából 55-nél lett pozitív a Covid-teszt, de a fertőzött személyzet egyike sem szorult kórházi kezelésre - erősítette meg Cristina Padilla, az intézmény szóvivője a Fox News amerikai hírtelevíziónak. 

"Számítottunk és számítunk a jövőben is olyan esetekre, amikor már beoltott emberek fertőződnek meg. Tudjuk, hogy a vakcinák nem védenek teljesen a fertőzéstől, de nagyon hatékonyak a kórházi kezelések és a halálesetek megelőzésében".

Az ABC7 amerikai televíziós csatorna beszámolója szerint a fertőzöttek 80 százaléka a koronavírus elleni összes oltását megkapta. A fertőzött alkalmazottak otthoni karanténban vannak.

Lukejohn Day, a ZSFG főorvosa elmondta, hogy a korábbinál több eset fordul elő az egészségügyi személyzet körében. "Több személy kapja el a COVID-ot, mint korábban, és többnyire beoltott munkatársakról van szó. Ez a korlátozások enyhítése miatt van".

A Kalifornia Egyetem San Francisco-i orvosi központjának (UCSF) 35 ezer alkalmazottja közül legalább 183 fertőzést jelentettek, 84 százalékuk minden szükséges oltást megkapott. Ketten közülük kórházi ellátásra is szorulnak. 

Az említett kórházakban a fekvőbetegek Covid-19-teszten esnek át, és a látogatóknak, illetve a személyzetnek maszkot kell viselnie.

Kalifornia állam hivatalos adatai szerint a kórházban ápolt páciensek száma folyamatosan nő. San Francisco megyéből eddig összesen 40 400 fertőzést és 562 halálesetet jelentettek, és már több mint 1,23 millió adag oltást adtak be.

Floridában ismét rekordot döntött a koronavírus-fertőzés miatt kórházi ápolásra szoruló betegek száma. A kórházban ápolt Covid-19 betegek száma 11 515 főre emelkedett a hétfői 10389-ről. Közülük 2400 beteget kezelnek intenzív osztályon.

Bill de Blasio, New York város demokrata párti polgármestere kedden bejelentette, hogy augusztus 16-tól csakis azok a személyek dolgozhatnak, illetve vehetik igénybe a szolgáltatásokat beltéren, akik igazolni tudják, hogy megkapták a védőoltásokat. Ez vonatkozik az éttermekre, az edzőtermekre és a színházakra is. 

"Itt az ideje, hogy az emberek úgy tekintsenek a védőoltásra, mint amely szükséges a jó, teljes és egészséges élethez. Ha nem vagy beoltva, sajnos, sok mindenben nem fogsz tudni részt venni" - fogalmazott de Blasio.

| koronavírus, vakcinálás, beoltottak
2021-08-04 12:03:36
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop