Futballnemzet vagyunk

"Nem tehetünk úgy, mintha vége lenne a járványnak" - mondta Merkel újságíróknak Berlinben. "Lisszabon példájából látható, hogy a dolgok gyorsan megváltozhatnak" - mondta.

| InforMed Hírek19   InforMed | Glanz, J.

A pénteki sajtótájékoztatón Angela Merkel kancellár elmondta, hogy míg Németországban jelenleg nagyon alacsony az új COVID-19 fertőzések száma de az „agresszív” delta variáns új esetek növekedéséhez vezethet.

A portugál hatóságok csütörtökön megtiltották a fővárosi régióba vagy onnan való utazást az elkövetkező hétvégéken, reagálva a delta változat eseteiben tapasztalható csúcsra.

A hét elején Boris Johnson brit miniszterelnök 4 héttel elhalasztotta a társadalmi kapcsolatok korlátozása megszüntetésének időpontját, a több ezer új, többnyire a vírus delta változatával fertőzött miatt

Az Euro2020-hoz kapcsolódó utazásokkal kapcsolatos kérdésre Merkel azt mondta, jó volt rajongók ezreit látni a müncheni Németország – Franciaország mérkőzésen.

"De amikor teljesen megtöltött stadionokat látok más európai országokban, akkor kissé szkeptikus vagyok, hogy ez helyes válasz-e a jelenlegi helyzetre" - mondta - utalva Magyarországra, ahol a hatóságok engedélyezték a játékokat a nézőszám korlátozása nélkül. 

Az UEFA pénteki közlése szerint készenléti terv van arra az esetre, ha a londoni Wembley Stadionban nem lehetne megrendezni az Eb július 11-i döntőt.

A brit kormány egyelőre vár, a beutazási korlátozásokat, valamint a tíznapos kötelező karantént nem változtatta meg.

A The Times pénteken azt írta, az UEFA a döntő alternatív helyszínének Budapestet tekinti, ha a korlátozások érvényben maradnak és a londoni Wembley Stadionba nem tudnak bemenni a külföldről érkező drukkerek. Az eredeti tervek szerint az Eb két elődöntőjét, valamint a döntőt rendeznék Londonban.

A magyar szövetség mindig készen áll arra, hogy rangos futballeseménynek adjon otthont" - mondta a Reuters-nek az MLSZ szóvivője.

Budapest az elmúlt idényben nem egyszer szolgált vészmegoldásként, a Puskás Arénában rendezték szeptemberben az európai szuperkupáért kiírt találkozót, valamint több Bajnokok Ligája- és Európa Liga mérkőzést is.

Az EU-országok legalább egy adag oltást adtak be lakosságuk nagyjából felének, míg több mint egyharmad mindkét oltást megkapta. Az EU-t tavaly elhagyó Nagy-Britanniában magasabb az oltási arány.

| kpronavírus, delta variáns, EURO2000, Merkel
2021-06-19 13:41:49
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop