Hirdetés

Hogyan lehet orvosként segítségünkre a digitális világ?

Az orvostudomány és a digitális világ egyaránt rohamosan fejlődik, a szálak pedig gyakran össze is érnek. Hogyan segíthet az orvosok számára az internet és az online marketing? Milyen hasznos lehetőségeket biztosít? Alábbi cikkünkben pontosan ennek járunk utána!

digitális világ |

InforMed Hírek29   InforMed | Sándor, K.

Kép.. Hirdető

1. Rengeteg új tanulmányról olvashatunk

Szinte nap mint nap újabb tudományos kutatások látnak napvilágot, orvosként pedig lépést kell tartanunk a szakmánkkal. Ha naponta csak egyetlen rövidebb cikket elolvasunk, máris számottevő értékes tudásra teszünk szert. Persze érdemes megválogatni, hogy milyen forrásokból tájékozódunk, ezért tanácsos inkább a már ismert tudományos folyóiratok és orvosi egyetemek tartalmait böngészni.

Keressünk célzottan!

Használjuk bátran a Google-t, és próbáljuk meg minél pontosabban megadni a keresési szándékunkat.

• Rövid kulcsszavak helyett írjunk be hosszabb kifejezéseket, hogy minél relevánsabb találatokat kapjunk. Azonban a közösségi médiában is keresgélhetünk, ahol értékes szakmai csoportokat találhatunk, és akár a többi orvossal is felvehetjük a kapcsolatot egy-egy szakmai társalgás erejéig.

2. Hatékonyan népszerűsíthetjük a magánegészségügyi szolgáltatásunkat

A magánegészségügyi praxisok iránt egyre nagyobb a kereslet, azonban a potenciális páciensek megszólítása nem éppen a legkönnyebb feladat. Legyen szó magánpraxisban dolgozó szemészről, sebészről vagy gyermekgyógyászról, a tudatos marketing már elengedhetetlen az interneten keresgélő páciensek eléréséhez. Ne feledjük, hogy a magánegészségügy kőkemény versenypiacra épül, ezért még ha kisebb költségvetéssel is rendelkezünk, a konkurenciánkkal való lépéstartáshoz mindenképpen fektetnünk kell a marketingbe.

TIPP: Weboldalunk elkészítéséhez és a hirdetések menedzseléséhez egyaránt érdemes egy megbízható digitális marketing ügynökség segítségét kérni. Így nem nekünk kell foglalkozni a szövegek megírásával és a hirdetések elkészítésével, aminek köszönhetően rengeteg időt és energiát takarítunk meg. Ráadásul egy profi ügynökség már pontosan tudja, hogy mi kell a sikeres online jelenléthez és ügyfélszerzéshez.

3. Hasznos cikkeket ajánlhatunk a pácienseinknek

Amíg néhány évtizeddel ezelőtt még a könyvtárba kellett menni a szakirodalomért, addig ma már a telefonunkkal vagy a számítógépünkkel is azonnal letölthetjük a számunkra fontos tartalmakat – ebben pedig óriási lehetőség rejlik. Természetesen a teljes körű tájékoztatás minden orvos feladatának a részét képezi, azonban, ha a páciens többet meg szeretne tudni a betegségéről, néhány szakmailag hiteles cikket vagy könyvet pillanatok alatt átküldhetünk neki.

TIPP: Gyűjtsünk össze pár releváns tartalmat, amiket bármikor elküldhetünk e-mailben. Betegeink pedig garantáltan értékelni fogják, hogy ilyen módon is segítjük a felépülésüket, hiszen a továbbított tartalmakban nemcsak a problémájuk jellegéről olvashatnak, hanem számos fontos tanácsot is találhatnak.

4. Értékes szakmai konferenciákon vehetünk részt

Napjainkban az online szakmai konferenciák és webináriumok világát éljük. Ez nem véletlen, hiszen a COVID időszak alatt otthon töltött időnkben jobb híján a digitális világban kerestünk programokat, és online rendezvények hada közül válogathattunk. 2023-ban a jógázástól kezdve a kutyanevelésen át egészen a gyöngyfűzésig mindenféle előadásra jelentkezhetünk a neten, de komolyabb vizekre evezve szerencsére már orvosi konferenciákat is szép számmal találunk.

Az online konferenciákon sokat tanulhatunk a szakmabeli társainktól, illetve számos új lehetőséget is megismerhetünk. Felfedezhetjük a területünk újabb kihívásait és vívmányait, illetve a külföldi módszertanokkal és munkalehetőségekkel kapcsolatban is bővíthetjük a tudásunkat.

Orvosként a digitális világ igazi aranybánya lehet számunkra, hiszen még soha nem juthattunk ilyen gyorsan szakmai tanulmányokhoz és értékes információkhoz. Ha pedig magánpraxisban tevékenykedünk, akkor az internetes jelenlétünk fontosabb, mint valaha. Amennyiben meg szeretnénk szólítani a potenciális pácienseinket, döntsünk egy profi digitális marketing ügynökség mellett, akik A-tól Z-ig segítenek az ügyfélszerzésben.


digitális világ

2023-02-21 19:00:21

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop