Hosszú sorok állnak Pfizer oltásokért

Hosszú sorok kígyóznak a kórházi oltópontoknál, tömegek állnak sorba Pfizer oltásért.

| InforMed Hírek19   InforMed | Sándor, K.

A HVG egyik olvasója azt írta, férje ma reggel 8-kor sikerrel járt a Honvédban, akkor annyit tudtak, hogy annyi embert engednek be, ahány oltásuk van (700-ról hallott). Fél 10-kor már az utcán kígyózott a 20-30 évesekből álló sor. Egy barátja a Szent Imre kórháznál állt be a sorba, ő 10.30 körül jutott be. Ott állítólag 600 oltás lehet, a sor az utcán kígyózik.

Kollégánk az Uzsoki utcai kórháztól azt jelentette, hogy délelőtt 11 körül 3-400 méteres sor állt Pfizer oltásért, a tömeg folyamatosan nő, percek alatt kb 100 méterrel. 15 perc alatt 40 métert haladtak, ami a sorbanállók szerint gyors tempó.

Egy kórházi dolgozó mindenkitől azt kérdezgette, az első Pfizer oltásért érkeztek-e, és osztogatta az oltáshoz szükséges nyilatkozatokat. Állítólag mindenki megkapja az oltást, aki sorban áll, hiszen több oltás van, mint ember. "Csak ki kell várni a sort" -  mondta a nő.

A sorban állók arra számítanak, hogy megkapják az oltást. "Szólt az itteni orvos ismerősöm, ezért jöttem" - mondta egy fiatal nő, aki úgy tudja, csak a regisztráltak kapják meg az oltást, de bárki beállhat a sorba, "legfeljebb menet közben regisztrál" - volt az üzenet.

Az nem egyértelmű, hogy oltásra kell regisztrálni vagy időpontot kellett volna foglalni, ami most képelenség, mert az eeszt.gov.hu rendszer összeomlott.

A helyszínen azt a tanácsot adta egy kórházi dolgozó egy olvasónknak, hogy álljon be a sorba nyugodtan, hiszen ha most nem kap Pfizert, akkor várhat addig, míg el nem fogy a Sinopharm. A környéken nagy a dugó, sokan jönnek autóval, a környéken keringve keresik a parkolóhelyeket.

Az biztos, hogy a Kútvölgyi kórházban csak azokat fogadják, aki regisztrált.

| koronavírus járvány, COVID-19, oltóközpontok, Pfizer vakcina
2021-04-30 11:55:04
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop