Jövőre indulhat el a tömeges oltás Magyarországon

Decemberben már érkezhet kis mennyiségben koronavírus elleni oltóanyag Magyarországra, de a lakosság tömeges oltása majd 2021-ben kezdődhet meg.

| InforMed Hírek18   InforMed | Sándor, K.

Galgóczi Ágnes: a lakosság koronavírus elleni oltásának biztosítására Magyarország több gyártónál összesen 17,5 millió oltóanyagot kötött le. Folyamatosan nyomon követik az oltóanyagok engedélyeztetési folyamatát, és jelenleg úgy tűnik, hogy a Pfizer vakcinája kaphatja meg leghamarabb az Európai Gyógyszerügynökség engedélyét, így ez lesz először felhasználható tömeges oltásra. (Állítólag már december 23-án meglesz az engedély, újabb értesülések szerint).

A világon meghaladja a 72 milliót a koronavírus-fertőzéssel regisztráltak száma, és elhunyt több mint 1,6 millió ember. Európában a szigorú járványügyi intézkedések ellenére sem csökken az esetszám - közölte az osztályvezető.

Magyarországon továbbra is a járvány lassítása és az egészségügyi rendszer működőképességének megőrzése a cél, ezért mindenkit arra kért, tartsa be a járványügyi intézkedéseket és a higiénés rendszabályokat.

A járvány "plató fázisa" több hétig is eltarthat, ha mindenki betartja a járványügyi intézkedéseket, az esetszámok lassú csökkenése várható - mondta az osztályvezető.


| koronavírus, COVID-19 járvány, Magyarország, vakcina
2020-12-15 14:12:19
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop