Káosz lesz az egészségügyben?

Az eddiginél is nagyobb káosz jöhet az egészségügyben, ha a kormány nem lép végre érdemben, a DK szerint.

| InforMed Hírek16   InforMed | Sándor, K.
A Magyar Orvosi Kamara közlése szerint nagyjából három hónap múlva brutális káosz jöhet az egészségügyben, ha a kormány és az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem veszi komolyan az orvosok követeléseit. Ebben az esetben ugyanis az orvosok tavasszal felmondják az önként vállalt túlmunkára vonatkozó szerződéseiket.

A Demokratikus Koalíció követeli, hogy a kormány kezelje végre a helyén az egészségüggyel kapcsolatos problémákat, az orvosok, ápolók és egészségügyi szakdolgozók követeléseit, és a nagyon is létező válsághelyzetet. Ha egy buszvezetőnek lejár a munkaideje, neki is ki kell állni a forgalomból.

Az orvosok és ápolók túlterhelése ugyanennyire veszélyes, őket sem lehet agyonhajszolni, pláne elvárni, hogy önként és ingyen vállaljanak túlórákat.

Kásler Miklós miniszternek ideje lenne tennie a dolgát, egyeztetni a szakmai szervezetekkel, az orvosi kamarával, és sűrű imádkozás helyett olyan költségvetési keretet és feltételeket kiharcolni az egészségügynek, hogy ne mi legyünk Európa szégyenei, és ne legyen még több ember a kórházi fertőzések, az orvoshiány és az Orbán-kormány alkalmatlanságának áldozata.

dr. Komáromi Zoltán

| bértárgyalások, káosz, EMMI, DK
2020-01-17 11:39:58

Web Design & Development Prowebshop