Ki kell hirdetni az egészségügyi válsághelyzetet!

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólítja fel a kormányt, hogy hirdessen egészségügyi válsághelyzetet és adjon újabb forrásokat az egészségügynek.

| MTI Hírek15
A DK ügyvezető alelnöke hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján indoklásként azt mondta, hogy a hétvégén összeomlott a budapesti sürgősségi ellátás, négy kórházból háromban nem tudták fogadni a súlyos sérülteket.

Molnár Csaba összehasonlításként hangsúlyozta, hogy 2008-ban, a Gyurcsány-kormány idején, egy hivatalos, az egészségügy minőségét mérő rangsorban Magyarország még Spanyol-, Olasz- és Írországot is megelőzte. Mára már Albánia és Macedónia is Magyarország előtt van - hívta fel a figyelmet.

A politikus megismételte azt az uniós kampányjavaslatukat is, hogy létre kell hozni az úgynevezett európai egészségügyi minimumot, annak érdekében, hogy az EU állampolgárai egyforma ellátásban részesüljenek.

Az EP-képviselő egy gyanújának is hangot adott a sajtótájékoztatón. "Egyre nehezebb szabadulni attól a gondolattól", hogy az Orbán-kormány tudatosan teszi tönkre a magyar egészségügyet - fogalmazott. Egyre több ugyanis az olyan magánkórház és magánbiztosító, amelyek mögött "fideszes oligarchák tőkéje áll" - tette hozzá.

Más témában kérdezték Orbán Viktor miniszterelnök és Donald Trump amerikai elnök találkozójáról. Molnár Csaba azt mondta, hogy Orbán Viktort az uniós vezetők közül az utolsók között fogadja Donald Trump. Hozzátette, hogy ha hinni lehet a híreknek, akkor egy olyan milliárdos fegyverbeszerzésről fognak tárgyalni, amire Magyarországnak nincs is szüksége. Orbán Viktor "hiúsága", hogy eljuthasson a washingtoni Fehér Házba, a magyar adófizetők milliárdjaiba fog kerülni – mondta,

Rákérdeztek arra is, hogy Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára bírálta a Nemzeti Választási Bizottságot, mert nem függesztette fel Czeglédy Csaba DK-s EP-képviselőjelölt mentelmi jogát. Molnár Csaba azt felelte, hogy az NVB egy független intézmény, Völner Pál pedig súlyos törvénysértést követett el a kijelentésével.
| egészségügy, válsághelyzet, DK
2019-05-16 22:43:34


A DK szerint kétségbeejtően nő a kórházak adóssága

Óriási felhalmozott tartozást görgetnek maguk előtt a magyar kórházak. Ez az összeg év végére könnyen elérheti a 70 milliárd forintot. A legnagyobb adósok továbbra ...


Ha Gyurcsányékon múlna, tényleg válság lenne az egészségügyben

A Fidesz szerint Gyurcsányék álhíreket terjesztenek, és ha rajtuk múlt volna, már tényleg válság lenne az egészségügyben.


Ki kell hirdetni az egészségügyi válsághelyzetet!

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólítja fel a kormányt, hogy hirdessen egészségügyi válsághelyzetet és adjon újabb forrásokat az egészségügynek.


Kásler Miklós a betegek sírásója

Kásler Miklós úgy nyilatkozott a sürgősségi ellátásról, hogy úgy rendbe hozta azt, hogy "nem is talál rajta senki fogást, le is került a napirendről a kérdés".


ÁEEK: további szoftverfejlesztések

További szoftverfejlesztésekkel bővül jövőre az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (EESZT) - közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK).


hirdetés