Kínában ismét több millióan kerültek zárlat alá

Több mint húsz városban azonosítottak fertőzési gócpontokat. Az esetszámok emelkedését a hatóságok a delta variáns megjelenésével magyarázzák. Hétfőn 55 új fertőzöttet jelentettek.

| InforMed Hírek19   InforMed | Sándor, K.

A Hunan tartománybeli Csucsou város több mint 1,2 millió lakosának rendelték el, hogy három napig ne hagyják el otthonukat. Ez idő alatt a hatóságok mindenkit letesztelnek, és felgyorsítják a helyi oltási kampányt.

Emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma Hajnan és Honan tartományokban is. Az utóbbi két hétben az egész országban összesen több mint 360 új esetet diagnosztizáltak. A Pekinghez hasonló méretű nagyvárosokban több millió embernél végeztek el koronavírus tesztet, egész lakónegyedeket zártak el a külvilágtól, és szigorú kontaktkutatással sokakat karanténba helyeztek.

A koronavírus terjedésének ismételt felgyorsulását a hatóságok egy nankingi gócpontra vezetik vissza, több százezer embert érintő korlátozások vannak érvényben, miután két hete több repülőtéri dolgozónak is pozitív lett a tesztje.

A kínai kormány járványkezelési stratégiája az, hogy amint a vírus megjelenik egy-egy városban vagy tartományban, mindent azonnal lezárnak, és az ottani lakosokat koronavírus-tesztnek vetik alá.

| koronavírus, delta variáns, Kína
2021-08-03 12:19:02
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop