Lehet tüntetni! Csak maszkban!

A koronavírus miatti maszkviselés ellen tüntetők is csak maszkban tüntethetnek a jövőben Berlinben a német főváros keddi rendelkezése nyomán.

| InforMed Hírek18   InforMed | Sándor, K.

A döntés szerint azok, akik demonstrálni akarnak közterületen, és számuk meghaladja a százat, kötelező, hogy maszkot viseljenek. Kivételt csak az autós és biciklis tüntetések élveznek.

Eddig Berlinben csak a tömegközlekedés járművein és az üzletekben kellett maszkot hordani, továbbá tanulóknak iskolák területén - kivéve a tanórákat.

A maszk ellen tüntetők lényegében maguk vívták ki, hogy csakis maszkban tüntethetnek a jövőben, mivel szombaton több ezren demonstráltak azért, hogy egyáltalán ne legyen kötelező a maszk és a többi rendelkezés, amelyet a koronavírus terjedése ellen hoztak. 

A demonstrációt a hatóság eredetileg megpróbálta betiltani, de a tüntetés kezdeményezői sikeresen képviselték jogaikat, így aztán végül 38 ezren vettek részt a tiltakozásban.

Hasonló - a koronavírus veszélyeit vitató, olykor a fertőzés létezését is tagadó -, bár jóval kisebb, néhány száz fős tiltakozó akciók voltak szombaton Londonban, Párizsban, Zürichben és Bécsben.


| koronavírus járvány, terjedés, maszk, tüntetés, Berlin
2020-09-02 15:52:38
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop