Lesz-e olimpia?

A júliusban kezdődő nyári olimpia előtt Japán a fertőzések új hullámával küzd. Az egészségügyi szakértőket különösen aggasztja a mutáns törzsek elterjedése, még akkor is, ha a lakosság nagyszabású oltása még nem kezdődött el.

| InforMed Hírek19   InforMed | Glanz, J.

Az E484K mutációt, amelyet egyes tudósok „Eek” becenévvel illetnek, 14 olyan emberből 10-nél találták, akiknél márciusban pozitív eredményt mutattak ki a tokiói egyetem orvosi kórházában - áll a jelentésben.  Ez a tesztelt koronavírusos betegek körülbelül 70% a. Ez a mutáció ismerten csökkenti az oltás védelmét.

Márciusig 36 COVID-beteg közül 12 hordozta a mutációt, egyikük sem utazott az utóbbi időben külföldre, vagy nem számolt be olyan emberekkel történt kontaktusról, akik voltak.

Pénteken 446 új fertőzésről számoltak be Tokióban, bár ez még mindig jóval a januári 2500 feletti csúcs alatt van.Oszakában rekordszámú 666 esetet jelentettek. Egészségügyi szakértők aggodalmukat fejezték ki a brit mutáns törzs elterjedése miatt. A tokiói kórház egyik betegében sem volt brit törzs.

| koronavírus, COVID-19, Japán, olimpia, EEK
2021-04-06 13:54:34
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop