Hirdetés

Már most létre kell hozni az oltóközpontokat!

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólította fel a kormányt, hogy kezdje el felkészíteni az országot a koronavírus elleni vakcina tömeges beadására és hozza létre az oltóközpontokat.

koronavírus, COVID-19 járvány, oltóközpontok |

InforMed Hírek18   InforMed | Sándor, K.

A DK szóvivője csütörtöki, online sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke bejelentette, azt szeretné, ha minden uniós országban egyszerre indulna el a koronavírus elleni oltás. Ezért a tagállamok nagy valószínűséggel ugyanazon a napon kapják meg a vakcinát - tette hozzá Barkóczi Balázs.

A politikus hangsúlyozta, a többi európai országban már javában zajlanak az előkészületek. Németországban például már hónapokkal ezelőtt megrendelték azokat a nagyteljesítményű hűtőgépeket, amelyekben a német Bion Tech és az amerikai Pfizer vakcináját lehet tárolni, valamint elkezdték felépíteni az oltóközpontokat, Olaszországban pedig külön erre a célra terveztek oltópavilonokat - emelte ki.

Magyarországon eközben "néma csönd honol", a kormány megint nem csinál semmit, Orbán Viktor miniszterelnöktől "csak egy hasraütésszerű számra futotta", hogy itthon 13 ezer oltóközpont lesz - bírált Barkóczi Balázs.

A politikus azt mondta, el kell érni, hogy amikor megérkezik a biztonságos német-amerikai vakcina, akkor már minden álljon készen arra, hogy maximum néhány hét alatt be lehessen oltani mindenkit, aki ezzel élni akar.

Amennyiben nem sikerül hetek alatt beoltani mindenkit, akkor maradnak a korlátozások és folytatódni fog a válság. Miközben a németek vagy az olaszok szabadon járnak-kelnek, "mi magyarok a négy fal között fogunk ülni" - fogalmazott.



koronavírus, COVID-19 járvány, oltóközpontok

2020-12-18 13:08:36

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop