Merkel óva int a könnyelműségtől

Óva intette a koronavírus-járvánnyal szembeni könnyelműségtől honfitársait Angela Merkel német kancellár szokásos szombati videóüzenetében.

| InforMed Hírek18   InforMed | Sándor, K.

"A vírus továbbra is komoly veszélyt jelent"."Vegyék komolyan, mert komoly" - ismételte meg a válság kezdetén, március elején mondott szavait.

"Könnyen elfelejtjük, mert Németország eddig meglehetősen jól jött ki a válságból, de ez nem jelenti azt, hogy védve vagyunk, hogy a veszély elhárult. Hogy ez mennyire így van, jelzi, hogy egyes területeken újra felütötte a fejét, és rohamosan terjed a járvány" - folytatta.

A vírus terjedésének megfékezésében a politika mellett minden egyes állampolgárnak is felelőssége van - figyelmeztetett Merkel. "Továbbra is társadalmi kötelességünknek kell tekinteni, hogy valamennyien felelősek vagyunk mindannyiunk sorsáért, azért, hogy mindannyian betartsuk a szabályokat: a távolságtartást, a száj és orr védelmét nyilvános helyeken és a gyakori kézmosást".

AA Robert Koch Intézet szombati jelentése szerint az elmúlt 24 órában 687 új koronavírus-fertőzést észleltek az országban, és ezzel az összes fertőzések száma 193 243-ra emelkedett. A járvány halálos áldozatainak száma hattal nőtt, és elérte a 8954-et.

Merkel a júliusban kezdődő féléves német EU-elnökség egyik fő feladataként határozta meg, hogy Európa megerősödve kerüljön ki a koronavírus-válságból, és képes legyen megfelelni a rá váró kihívásoknak. 

Mindazonáltal Németország feladatai messze túlnyúlnak a világjárvány leküzdésén - mondta. A kancellár szerint Berlin "korunk három kulcsfontosságú kihívásának" megoldásáért fog dolgozni. Első helyen említette a klímavédelmet, másodikon a digitalizációt, végül, hogy Európát kifelé cselekvőképessé tegyék.

"Az a célunk, hogy az Európai Unió határozottan és egységesen lépjen fel, különösen a stratégiai partnerekkel, Kínával, Oroszországgal, Törökországgal és az Egyesült Államokkal szemben" - hangsúlyozta. Ennek érdekében Németország a kompromisszumok és megoldások érdekében fog tevékenykedni a tagországok között - ígérte videóüzenetében Angela Merkel.


| koronavírus, COVID-19, Merkel
2020-06-28 12:33:58
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop