Mi van az intenzív osztályokon?

A koronavírus-járvány során kialakult helyzet egyenes következménye az elmúlt tíz év "egészségügyellenes politikájának" állítja a Demokratikus Koalíció.

| InforMed Hírek18   InforMed | Sándor, K.

László Imre pénteki, online sajtótájékoztatóján azt mondta, habár 16 évig vezetett nagy, fővárosi kórházakat, mégis megdöbbentették azok a kijelentések, amiket az intenzív osztályok vezetői tettek egy internetes beszélgetésben. 

A beszélgetés során a pécsi kórház professzora azt mondta, hogy "rettenetes, tűrhetetlen, végveszélyig sodró" állapotban van az intenzív ellátás. A beszélgetésből az is kiderül, hogy a kormány egyre több intenzív ágy hadrendbe állítását kéri, de ezt az intézmények - leginkább az orvosok és szakasszisztensek hiánya miatt - nem tudják végrehajtani. 

Ha ez igaz, akkor azt jelenti, hogy Orbán Viktor miniszterelnök "még akkor is kozmetikázza a valóságot, amikor azt mondja, hogy ötven százalék esély van az egészségügy összeomlására" - mondta. Azok az orvosok és ápolók hiányoznak a kórházakból, akik az utóbbi évtizedben "ezerszám hagyták el az országot".

Nagyarázatot kérnek a kormánytól arra, hogyan lehetséges, hogy az intenzív ellátás már most elérte teljesítőképessége határát. Miért "hazudták" azt az országnak, hogy szinte korlátlan kórházi kapacitás áll rendelkezésre, és hány ember fog meghalni azért, mert a kormány nem tudja biztosítani az intenzív ellátást.


| koronavírus, COVID-19 járvány, intenzív osztály terjedés, második hullám
2020-11-14 15:27:32
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop