Miért a fővárosban kezelik majd a fertőzötteket?

Az országos tisztifőorvostól vár választ Karácsony Gergely főpolgármester arra, hogy miért Budapesten kezelik majd az összes magyarországi, koronavírussal fertőzött betegeket.

| InforMed Hírek18   InforMed | Sándor, K.

A főpolgármester hétfőn a Facebook-oldalán tette közzé Müller Cecíliának és az operatív törzsnek küldött e-mailjét, amely tartalmazza a kormánynak már feltett kérdéseit, és "a tisztán látás érdekében szükséges adatokra vonatkozó igényét".

Karácsony Gergely kiemelte: Budapest újranyitása csak fokozatosan, óvatosan, a járvány lefolyásával kapcsolatos információk birtokában történhet. Erre figyelemmel kéri, hogy küldjék el neki a veszélyhelyzet kihirdetése óta tartó időszak egyes naptári napjai vonatkozásában a Budapest területén elvégzett hivatalos és a kormányzat által elfogadott PCR-tesztek számát, az elvégzett, pozitív eredményű, hivatalos és a kormányzat által elfogadott PCR-tesztek számát a sztenderd korcsoporti bontásban, illetve annak megjelölését, hogy ezen belül hány fertőzés minősül "lakosságinak" és nozokomiális fertőzésnek. Továbbá kéri a kormány Koronavírus-kutató Akciócsoportjának elemzéseit a járvány esetleges visszatérésének lehetőségéről.

A főpolgármester kitért arra is, hogy a Müller Cecília és Kásler Miklós által jegyzett levél szerint a koronavírus-fertőzéssel kezelt betegeket közúton Budapestre kell szállítani, vagyis az ország egész területéről két fővárosi intézmény folytatja a fertőzött betegek kezelését.

Választ vár arra, hogy mi indokolja ezt az intézkedést, és van-e köze ennek a nozokomiális fertőzések országos arányához, különös tekintettel a vidéki kórházakon belüli fertőzésekhez.

A főpolgármester szerint fontos annak tisztázása is, hogy a fővárosba szállított betegek a budapesti, vagy esetleg más statisztikában jelennek-e meg a jövőben az operatív törzs tájékoztatói során.

Karácsony Gergely az e-mailben kitért arra is, reméli, hogy a Pesti úti idősotthon mellett valamennyi budapesti és vidéki egészségügyi és szociális intézmény részletes fertőzöttségi adatairól is beszámol az operatív törzs a közvéleménynek.


| főpolgármester, főváros, PCR teszt, koronavírus járvány
2020-05-12 11:01:01
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop