Ne kivételezzenek a nőgyógyászokkal!

A Magyar Orvosi Kamara közleményben tiltakozott az új jogviszony törvény korrupciót támogató kivétele ellen

| InforMed Hírek18   InforMed | Sándor, K.

Közleményében a MOK azt írta: a magyar orvostársadalom hosszú évek óta küzd azért, hogy az egészségügyben a tiszta viszonyok megteremtésével a betegek minőségi és biztonságot garantáló ellátása legyen a legfontosabb szempont.

A korrupció minden formája az ellen hat, hogy a magyar emberek a lehető legjobb orvosi ellátást kapják. Különösen kirívó ez a szülészet-nőgyógyászat gyakorlatában, ahol a hálapénz nyílt, az állami és magán ellátás összemosása pedig bújtatott korrupcióként rontotta a hivatás erkölcsi és szakmai nívóját.

A mai napon nyilvánosságra került gyakorlat szégyenteljes és minden elemében a hivatást rombolja. Az Orvosi Kamara felmérésében a magyar orvostársadalom elsöprő többsége ragaszkodott ahhoz, hogy a kormány a szülészet-nőgyógyászat terén se nyisson korrupcióra lehetőséget. 

Az új jogviszony törvény szellemének megfelelően a privát szektor részére se tegye lehetővé a jelentős terhelés alatt álló állami infrastruktúra kihasználását, illetve (az ügyeleti és sürgősségi ellátások kivételével) itt is válassza ketté a magán és állami ellátást.

Ezzel ellentétes szabályozás a közvagyon kisajátítását eredményezi és - Európában kirívó módon - egy szűk orvosréteg lobbijának engedve lehetetlenné teszi a magyar nők biztonságos, egyenletes színvonalú, szigorú minőségkontroll alatt álló szülészeti és nőgyógyászati ellátását.

Kiadó: Magyar Orvosi Kamara

| új jogviszony törvény, MOK, nőgyógyászok
2020-11-19 11:16:05
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop