Hirdetés

Német politikusok bírálják a futballklubokat

Több német politikus is élesen bírálta a nemzetközi porondon szereplő német labdarúgócsapatokat, mert a koronavírus-járvány miatti szigorú korlátozások időszakában külföldre utaznak.

koronavírus járvány, covid-19, vakcina, futball |

InforMed Hírek18   InforMed | Sándor, K.

Szoboszlai Dominik, Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata, az RB Leipzig jövő kedden a budapesti Puskás Arénában fogadja a Liverpool FC-t a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzésén, mert a Németországban lakóhellyel nem rendelkező külföldieket nem engedik be olyan országokból, ahol vírusvariánsokat találtak.

Ennek kapcsán Lars Klingbeil, a Szociáldemokrata Párt (SPD) szövetségi főtitkára megjegyezte, sokkal pozitívabb üzenet lenne, ha elhalasztanák vagy törölnék a meccset, hiszen ebben az időszakban a versengés nem kerülhet első helyre a fontossági sorrendben.

Amennyiben a kormány meghosszabbítja az óvintézkedéseket, a február 24-re kiírt Borussia Mönchengladbach-Manchester City BL-meccsnek is új helyszínt kell keresni.

Az Európa-ligában a norvég szabályozás miatt nem játszhatják le Norvégiában a Molde-Hoffenheim meccset, ezért annak is más helyszínt kellett keresni - a spanyol FC Villarreal stadionja ad otthont az összecsapásnak -, jelenleg pedig a katari klubvilágbajnokságon szereplő bajnok Bayern München nincs otthon.

"Senkinek nem szabad utaznia, és nem értem, miért kellene kivételt tenni egy professzionális cirkusz esetében" - mondta az ugyancsak SPD-s Karl Lauterbach.

A sportért felelős belügyminisztérium állásfoglalása szerint a csapatokkal nem kivételeznek, ezért amikor visszatérnek az országba, rájuk is ugyanazok a karanténszabályok vonatkoznak.

Susanne Eisenmann, Baden-Württemberg tartomány sportminisztere szerint minden sportág európai kupaküzdelmeire és versenyeire egységes szabályozás szükséges, amely az egész kontinensen érvényes lenne.


koronavírus járvány, covid-19, vakcina, futball

2021-02-09 11:17:27

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop