Ötszázmilliárd forint uniós forrást kapott az egészségügy 2007 óta

Mintegy 500 milliárd forintot kapott az egészségügy a 2007 és 2013 közötti időszakra a Magyarországnak megítélt uniós forrásokból, de több korábban elindított projekt még nem fejeződött be; a fejlesztéspolitikai államtitkárság szerint azonban a pénz elköltése nem okoz problémát - írja a Magyar Idők szerdai számában.

egészségügy, támogatás | MTI Hírek12
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkársága a lap kérdésére közölte, a pályázatok konstrukciójának lényege, hogy egyes hazai forrásból finanszírozott beruházások utólag uniós költségvetésből kerülhetnek elszámolásra. Hozzátették, hogy ezért csak olyan beszerzések, felújítások kapnak támogatást, amelyek december 31-ig megvalósulnak.

A Magyar Idők cikke szerint soha olyan rövid határidő nem állt rendelkezésre uniós pályázat lebonyolítására, mint a legutóbb meghirdetett egészségügyi tendernél, amelyre december 4-től 11-ig lehet jelentkezni, a hónap végéig le is kell zárni, miközben 23 milliárd forintot kell felhasználni. A forrás még a 2007-2013-as uniós támogatási ciklusból maradt meg, a 2015. december 31-ig fel nem használt támogatásokat azonban vissza kell fizetni.

| egészségügy, támogatás
2015-12-09 21:39:35
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop