PM: kegyként osztogatják a nyugdíj előtt álló orvosoknak és nővéreknek a munkaengedélyt

A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint a kormányzat "kegyként osztogatja" a nyugdíj előtt álló egészségügyi dolgozóknak a további munkára szóló engedélyeket, ami elfogadhatatlan.

Szilágyi László pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, öt hónapnyi bizonytalanságba és zűrzavarba taszítottak 6500 nyugdíj előtt álló egészségügyi dolgozót, akik egészen eddig nem tudták, hogy folytathatják-e a munkájukat. Április 30-án este küldték el az intézményeknek azokat a leveleket, amelyek alapján szinte mindenki megkapta ezt az engedélyt, miközben 6,5 milliárd forintot elkülönítettek az érintettek továbbfoglalkoztatására - tette hozzá a független képviselő.

Kijelentette: semmilyen formában nem fogadható el az egészségügyi dolgozók létszámának csökkentése, miközben a következő években többen érik el a nyugdíjkorhatárt, mint ahány orvos és nővér belép az egészségügybe. A szakemberek úgy becsülik, hogy az ellátórendszerből egy megyei kórháznyi dolgozó fog eltűnni, ami megágyazhat egy újabb ágyszámleépítésnek - tette hozzá.

Eddig nem cáfolt sajtóinformációk szerint - mondta Szilágyi László - "a megyei és választókerületi fideszes elnökök kezdtek el csencselni azzal, hogy ki lehet továbbszolgáló orvos és nővér".

Szavai szerint ebből is óriási botrány kerekedhetett volna, de "a trafikmutyi kirobbanása után mindenkinek megadták az engedélyt".
| egészségügy, nyugdíj, munkaengedély, egészségpolitika
2013-05-06 06:58:26
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop