Szlovákiában már ötéves kortól oltanak

Szlovákiában csütörtöktől már az 5 és 11 éves közti gyerekeket is oltják koronavírus ellen.

| InforMed Hírek19   InforMed | Sándor, K.

A döntést részben szakértők és orvosok kérése alapján hozták meg, a jelenterre ki az egészségügyminiszter. Az oltás ebben a korosztályban is önkéntes, a szülő kérelme és a gyermekorvos jóváhagyása után történhet meg. Szlovákiában a 12 évesnél idősebb gyerekek számára már hónapokkal korábban lehetővé tették az oltás felvételét.

Az oltóanyag harmadik adagját azok kaphatják meg, akik már legalább nyolc hónapja megkapták egy mRNS típusú oltóanyag második adagját. A miniszter úgy tájékoztatott, hogy a harmadik adag oltást elsőként az egészségügyi dolgozók, a szociális intézmények alkalmazottai, illetve az oktatásügyben dolgozók és a 60 évnél idősebbek kaphatják meg.

A mintegy öt és fél millió lakosú országban a Nemzeti Egészségügyi Információs Központ (NCZI) adatai szerint szerdáig közel 2 millió 191 ezren kapták már meg a második adag oltást, további 203 ezren még csak egy adag oltást vettek fel.

Szlovákiában az elmúlt hetekben emelkedést mutatott az újonnan kimutatott koronavírus-fertőzések napi száma, kedden 417 volt, ami az elvégzett 9450 PCR-teszt mintegy 4 százaléka, vagyis mintegy kétszerese az egy héttel korábbinak.

| koronavirus, Szlovákia
2021-09-09 11:28:41
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop