Hirdetés

Tarol az omikron az USA-ban

Az Omicron jelenleg a domináns COVID-törzs az Egyesült Államokban, az új fertőzések 73%-át teszi ki.

omikron, USA |

InforMed Hírek19   InforMed | Glanz, J.

A Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ (CDC) által hétfőn közzétett új adatok szerint az omicron változatot tartják a koronavírus legdominánsabb változatának – a múlt héten az Egyesült Államokban az új COVID-19 fertőzések 73%-át tette ki .  

Az új becslések a december 18-án véget ért hét eseteit rögzítik, melyek alátámasztják, hogy milyen gyorsan terjedt el az az omikron az Egyesült Államokban. December 11-e előtt egy héttel csak a mintavételezett pozitív COVID-19 esetek 12,6%-ában mutatták ki.

A CDC közölte, hogy néhány korábbi szám felülvizsgálatán dolgozik, miután befejezték a törzs további mintáinak elemzését.

Az Omicron még elterjedtebb az Egyesült Államok egyes részein, beleértve a Csendes-óceán északnyugati részét, a Nagy Tavak vidékét, a délkeleti államokat, egy Texas központú államcsoportot és New England-et, ahol a minták 90%-a felett van.

Június vége óta a COVID-19 delta-változata okozta a fertőzések többségét az Egyesült Államokban, és az új koronavírus-esetek több mint 99%-a delta volt az elmúlt hónapokban.

"Mindannyian találkozunk az omicronnal" - mondta Dr. Amesh Adalja, a Johns Hopkins Egészségbiztonsági Központ vezető tudósa az Associated Press-nek. "Aki kapcsolatba akar lépni a társadalommal, ha bármilyen életet akar élni, akkor az az omicronnal találkozni fog, és a védekezés legjobb módja a teljesen beoltottság."

omikron, USA

2021-12-21 10:07:53

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop