Terjed a Delta variáns Németországban is

Gyorsan terjed a Delta variáns Németországban - mutatta ki egy csütörtökön ismertetett vizsgálat, adatai szakértők szerint egy újabb járványhullám veszélyét jelzik.

| InforMed Hírek19   InforMed | Glanz, J.

A Robert Koch közegészségügyi intézet (RKI) rendszeresen elvégzett mintavétele alapján egyelőre az Alfa, britnek is nevezett változat a meghatározó Németországban, de kezd előretörni a korábban indiainak nevezett Delta variáns.

A 22. héten - május 31. és június 6. között - 6,2 százalék volt a Delta aránya az elemzett pozitív Covid tesztek között, ami csaknem a duplája az egy héttel korábbi 3,7 százaléknak.

Teljesen biztos, hogy a Delta kiszorítja a többi vírusváltozatot, és legkésőbb őszre a járvány alakulását meghatározó lesz - nyilatkozott a német immunológiai társaság (DGFI) főtitkára, Carsten Watzl az Augsburger Allgemeine című lapnak.

Már most el kell kezdeni a felkészülést a negyedik hullámra - mondta a szakember, a legfontosabb az oltási kampány.

A Delta változat miatt az oltási kampány versenyfutás az idővel. Csak a teljes oltás nyújt megbízható védelmet az új vírusváltozattal szemben, ezért nyáron sem hagyhat alább a kampány lendülete, annak ellenére sem, hogy a járvány egyelőre enyhül.

Ha ősszel ismét emelkedésnek indul a napi új regisztrált fertőződések száma, előfordulhat, hogy késő lesz az oltással, mert az első adag még nem biztosít erős védelmet, és másfél hónap kell a teljes immunitásig - fejtette ki Carsten Watzl.

| koronavírus, Covid-19, Dekta variáns, 4. hullám
2021-06-18 20:48:35
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop