Hirdetés

Több egészségügyi szakszervezet fogott össze

Akciószövetséget hozott létre több szakszervezet Összefogás az Egészségügyért néven az új szolgálati jogviszonyról szóló törvény ellen.

eü szakszervezetek, szolgálati jogviszony, szövetség |

InforMed Hírek18   InforMed | Sándor, K.

Az új szervezetet létrehozó érdekképviseletek közleményükben azt írták: az új szolgálati jogviszonyról szóló törvény nem csupán az egészségügyben dolgozók életére, hanem a teljes társadalomra hat, mert következményeként ellehetetlenülhet az ellátás, és mindez egy világjárvánnyal súlyosbítva akár emberéletekbe is kerülhet.

"Az egészségügyi ágazatban súlyos bizalmi válság alakult ki. Az életünket, személyes mozgásterünket nemcsak a járvány, hanem a megkérdezésünk nélkül, sebtében megalkotott törvény is veszélyezteti" - emelték ki.

Az akciószövetség célja az érintettek széles körének elfogadásán alapuló, előzetesen társadalmi vitára bocsátott, alapjaiban új törvény vagy törvénymódosítások elfogadtatása, mely a jelenlegi szabályozásnál átláthatóbb, és nem érintheti hátrányosan az egészségügyi munkavállalókat.

Az akciószövetség tagjai az általuk képviselt munkavállalók számára hivatkozva tárgyalásokat kezdeményeznek a kormányzattal, amelyek sikertelensége esetén a nyomásgyakorlás jogállamiság által biztosított eszközeihez fognak folyamodni - figyelmeztettek a közleményben.

A közös kommünikét a Független Egészségügyi Szakszervezet, a Magyar Orvosok Szakszervezete, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége, az Orvosegyetemek Szakszervezeti Szövetsége és az Egészségügyi Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége jegyzi.

eü szakszervezetek, szolgálati jogviszony, szövetség

2020-10-15 17:24:13

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop