Több százezer embernek nincs háziorvosa

Megvan az eredménye, hogy Orbánék az egészségügyre sem költenek, írja közleményében a DK.

| InforMed Hírek19   InforMed | Sándor, K.

Az elmúlt években egyre súlyosabb jelzések érkeztek arról, hogy egyre növekszik a betöltetlen háziorvosi praxisok száma. Tavalyelőtt januárban 406 betöltetlen praxisban közel 517 ezer ember maradt háziorvos nélkül, majd idén október 1-én már 651 betöltetlen praxist regisztráltak, ami több mint 850 ezer embert érint. Különösen szomorú, hogy 2,5 év alatt 50%-kal nőtt a betöltetlen házi gyermekorvosi praxisok száma, ami 103 ezer ellátatlan gyermeket jelent.

A Demokratikus Koalíció szerint egyértelmű, hogy ez az aggasztó helyzet annak az egyik következménye, hogy Orbánék több mint tíz éve nem hajlandók az egészségügy problémáival foglalkozni, írják.

Az elmúlt másfél évben pedig igazán rádöbbenhetett mindenki, aki ebben az országban él, hogy mekkora szükség van többek között háziorvosokra is, de Orbánék fideszes világába nem hatolnak be ilyen problémák.

Hiába történt meg az orvosok béremelése, hiába erőltetik a praxisközösségek megalakítását, ez az egészségügyi alapellátáson nem látszik.

A háziorvosok és általában az egészségügy dolgát majd mi, európai magyarok fogjuk megoldani a 2022-es választás után, mikor a Dobrev Klára vezette új kormány 9000 új ápolót, 3000 új szakorvost és 500 új háziorvost állít munkába.

Dr. Komáromi Zoltán

A DK egészségügyi szakpolitikusa, háziorvos 

| háziorvos hiány
2021-10-13 14:49:27
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop