Trump négy nap után már a Fehér Ház erkélyéről kampányolt

Donald Trump amerikai elnök szombaton először jelent meg a nyilvánosság előtt azóta, hogy megfertőződött a koronavírussal, és kórházba került.

| InforMed Hírek18   InforMed | Sándor, K.

 Trump azt mondta, hogy remekül érzi magát. Az elnök a jelenlévő több száz ember előtt kijelentette, hogy a a koronavírus el fog tűnni.

"Azt akarom, hogy tudjátok: nemzetünk legyőzi ezt a szörnyű kínai vírust" - mondta a vírus eredetére utalva. Hozzátette: nagyon gyorsan, rekordidő alatt megérkezik majd a koronavírus elleni vakcina.

A tudomány és a gyógyszerek segítségével örökre elpusztítjuk a vírust a világ minden szegletében.

Trump a jövő héten újult erővel veti bele magát az elnökválasztási kampányba, és két helyszínen is gyűlést tart - jelentette be az elnök kampánystábja.Trump kedden a pennsylvaniai Johnstownban, szerdán pedig az iowai Des Moines-ben jelenik meg a nyilvánosság előtt.

Az amerikai elnököt október 2-án szállították kórházba, miután a megelőző napon koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak nála. Négy nap múltán tért vissza a Fehér Házba, ahol először nem az Ovális Irodában, hanem elkülönített helyiségben dolgozott. Nem lehet tudni, hogy az elnök még fertőz-e, mert az illetékesek nem reagáltak az ezt firtató újságírói kérdésekre.

Trump kórházban antitestkoktélt, vírusellenes Remdesivirt, szteroidot és más készítményeket kapott. Még csütörtök este kiadott közleményében a Fehér Ház orvosa kielégítőnek minősítette az elnök egészségi állapotát, és hogy már választási rendezvényeken is részt vehet.


| koronavírus járvány, COVID-19, Trump
2020-10-12 15:51:15
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop