Hirdetés

Új helikopterek a mentőknél

Fejlődik a magyar légimentés, ennek részeként a következő hetekben szolgálatba állnak az első gépek abból a mentőhelikopter flottából, amelyek beszerzéséről a kormány tavaly határozott, írta közleményében az Országos Mentőszolgálat (OMSZ).

OMSZ, légi mentés |

MTI Hírek15 | Sándor, K.

A közlemény szerint kilenc - kormányzati forrásból beszerzett - EC135P2+ típusú gép váltja az eddig bérelt osztrák tulajdonú helikoptereket. Az új gépek felszereltsége felülmúlja a korábbiakét, melyek a legmodernebb mentéstechnikai eszközöket, lélegeztető- és újraélesztő berendezéseket, illetve ultrahangot tartalmaznak.

A bérelt gépeknél fejlettebb radar- és navigációs berendezésekkel, robotpilótával, valamint éjjellátó képességgel is rendelkeznek, ezek által a közeljövőben az éjszakai légimentés is megvalósulhat. A gépek alkalmasak lesznek kötéltechnikai mentésre is, így új képességekkel gyarapítják a magyarországi légimentést.

Magyarország korábban nem rendelkezett tartalék helikopterrel, szükség esetén azt is az osztrák bérbeadónak kellett biztosítania, ezzel szemben a kilenc új gép révén, esetleges műszaki hiba sem okoz átmeneti leállást a mentésben, vagyis fejlődhet a légimentés rendelkezésre állása és területi lefedettsége is.
OMSZ, légi mentés

2019-03-25 09:57:45

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop