Újabb megbeszélés lesz a belügyminiszterrel

A Magyar Orvosi Kamara a miniszterelnökkel folytatott másfél órás megbeszélés során a bérről és a hálapénzt kivezetésről kötött szóbeli megállapodást. Minden, ami ezen túl van, a Kormány önálló munkája, e tekintetben a hétfői törvényjavaslat számunkra is váratlan fordulat volt.

| InforMed Hírek18   InforMed | Sándor, K.

A MOK honlapján aolvasható, hogy Kincses Gyula 2020.10.13-án délelőtt találkozik Pintér Sándor belügyminiszterrel. A megbeszélésen az általatok leggyakrabban felvetett témákat fogja érinteni:

• Kirendelés, áthelyezés.Itt törvénymódosításra van szükség, és a miniszterelnök tegnap esti mondása ("csak járványhelyzetben") jó nyomvonal.

• Másodállások, magánegészségügyi tevékenység korlátozása.

A kollégák bizonytalanok, és félnek, hogy a béremelés jövedelemcsökkentést okoz nekik. Ismerni kell a kormányzati szándékot, és az orvosi és ellátási érdekeket is figyelembe vevő szabályozás megalkotására van szükség.

• A törvény egylépcsős 2021. január 01-i bevezetése komoly ellátási zavarokat okozna. Az egyéb jogviszonyok egylépcsős felszámolása szakmákat, intézményeket dönt be.

• Jogszabály és ismert menetrend kell az alapellátóknak arról, hogy ott is lesz jövedelem emelkedés (mikor, mennyi, hogyan).

Nagy a veszély, hogy az orvosi léttől idegen korlátozások, a 2 évre elrendelhető kirendelés és a feltétel nélküli áthelyezés lehetősége miatt az orvosok tömege inkább a magánellátást fogja választani. Megnyugtató együttműködés és lépések nélkül csökken a járvány elleni védekezés esélye, közvetlen veszélybe kerül a lakosság ellátásának biztonsága. Katonák nem leszünk.

| orvosok jogállása, béremelés, áthelyezés, hálapénz
2020-10-09 16:23:37
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop