Van oltási terv, mondta Orbán

Várhatóan már a jövő héten elindul egy internetes és levélben történő regisztrációs lehetőség, hogy aki kér majd koronavírus elleni oltást, az már most feliratkozhasson, előjegyzésbe vetethesse magát

| InforMed Hírek18   InforMed | Glanz, J.

Így az elsők közé kerülhet, akik hozzájutnak az oltóanyaghoz - közölte Orbán Viktor.

Azt is elmondta, az oltási terveket már kidolgozták. Az egyik arról szól, hogy ha van elegendő vakcina és az emberek - önkéntes alapon - jelentkeznek az oltásra, akkor hogyan oldják ezt meg. 13 ezer helyszínt jelöltek ki a tömeges oltásra. 

A másik, december-január környékén bevetendő oltási terv azt részletezi, hogy az első körben érkező vakcináknál kiket vesznek előre. Köztük lesznek a védekezésben résztvevők és a leginkább sérülékeny csoportokhoz tartozók.

A DK közleményében azt írta: "Döntött arról az Európai Parlament, hogy az Unióban a koronavírus elleni oltóanyagok áfa-mentesek lesznek. Ezzel Brüsszel gyakorlatilag lehetővé tette, hogy a tagállamok az Unióban engedélyezett vakcinákhoz olcsóbban juthatnak hozzá.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbánnak ideje elfogadni az Unió segítségét. Semmi szükség arra, hogy Magyarországot bevizsgálatlan, kockázatos, orosz oltóanyaggal árasszák el. Orbán Putyin iránti kényszeres megfelelési vágya nem sodorhatja veszélybe a magyar embereket, senki nem akar az oroszok kísérleti egere lenni.

Az Unió oltóanyag stratégiája a garancia arra, hogy az EU-ban engedélyezett vakcinák biztonságosak és most már a tagállamok számára is olcsóbbak lesznek. Orbánnak tehát nincs más dolga, mint elfogadni az Unió segítségét, a magyaroknak pedig ingyen biztosítani a koronavírus elleni oltóanyagot."| védőoltás, koronavírus vakcina
2020-11-28 14:23:57
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop