Végtelen várólisták

Dobrev Klára szerdai, online sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az elmúlt harminc évben még soha nem voltak ilyen hosszúak a kórházi várólisták.

| InforMed Hírek19   InforMed | Glanz, J.

Egy csípőprotézis-műtétre például akár két évet is várni kell. A várakozási idő mára az egyszerű szakrendeléseken is elérheti a három-négy hónapot. "Ma nincsenek tele a kórházaink koronavírusos betegekkel, mégis hónapokat kell várnunk egy diabétesz-vizsgálatra, szemészetre vagy kardiológiára."

A járvány megmutatta, hogy az egészségügy valódi értékei az orvosok, az ápolók, a szakdolgozók, mert emberéletet csak ember tud menteni, mert embert csak ember tud gyógyítani.

A következő tíz évben legalább háromezer új szakorvost, ötszáz új háziorvost és kilencezer új ápolót kell munkába állítani. Ha ők nem lesznek többen és nem lesznek jobban megbecsülve, akkor nem lesz semmilyen változás - foglalta össze Dobrev Klára.

Az embereknek elegük van abból, hogy hiába fizetik tisztességgel a társadalombiztosítást, amikor ellátásra lenne szükségük, akkor hosszú hónapokat, éveket kell várniuk, vagy meg kell vásárolniuk azt a magánegészségügyben.

Ide vezetett, hogy a kormány tíz éven át "folyamatosan megszorítást hajtott végre az egészségügyön, hogy orvosokat és ápolókat üldözött el, és ezt tette még a harmadik hullámban is az egészségügyi szolgálati viszony egyoldalú módosításával".

| várólisták, eü dolgozók megbecsülése
2021-10-07 12:55:20
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop