Világkongresszus kezdődik a Pető módszerről

A konduktív pedagógiáról és a Pető-módszerről tartanak világkongresszust szerdától szombatig Münchenben, amelyre több kontinensről, a világ 12 országából érkeznek előadók - tájékoztatta a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézetének (Pető Intézet) rektora szerdán az MTI-t.

Schaffhauser Franz közleménye szerint a konduktív nevelésről háromévente tartanak nemzetközi szemináriumot. Az idei Rhythm & Balance (Ritmus & Egyensúly) címet viselő 8. világkongresszus plenáris ülésén 14 előadás hangzik el, a 13 szekció ülésen 40 előadás lesz és mintegy 25 filmet vetítenek a konduktív pedagógiáról.

A magyar és a házigazda német szakértők mellett számos európai országból, valamint Mexikóból, Brazíliából, Kínából, Izraelből, a Fülöp-szigetekről, Ausztráliából, Új-Zélandról, a Dél-afrikai Köztársaságból és az Egyesült Államokból is érkeznek előadók.

A Pető-módszer elismerten az első magyar szellemi hungarikum, melynek életben tartása és közreadása a Pető Intézet valamennyi munkatársának kötelessége - olvasható a rektori közleményben. A müncheni világkongresszuson több mint 30 szakemberrel vesz részt a Pető Intézet.

| kongresszus, Pető-Intézet, Pető-módszer
2013-10-09 15:29:28
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop