Bevezethetik az általános oltási kötelezettséget Németországban

További korlátozásokat terveznek és az általános oltási kötelezettséget is bevezethetik. Az új kormány és a tartományi kormányok vezetőinek keddi egyeztetésén egyetértettek abban, hogy a világjárvány negyedik hulláma "rendkívül súlyos, egyes térségekben drámai helyzetet teremtett az egészségügyi rendszerben", és ez határozott fellépést követel.


Terjed az omicron variáns Európában, intézkedések

Az Európai Tanács pénteken megvitatta az omicron variánsra adható lehetséges uniós válaszlépéseket. Az ülésen megszületett javaslat szerint a dél-afrikai régióból érkező személyek esetében a nem alapvetően szükséges utazásokat ideiglenesen korlátozzák.


Miért lépett ki a kormány az európai vakcina beszerzésből? Update: már meggondolták magukat

A magyar kormány továbbra is vegyen részt a koronavírus elleni vakcinák közös európai uniós beszerzésében - szólított fel az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti (EP) képviselője kedden.


Vészhelyzet Izraelben a dél-afrikai variáns miatt

Izraelben vészhelyzeti intézkedéseket vezetnek be a koronavírus eddigieknél is fertőzőbb afrikai változatának a megjelenése miatt.


Az EMA az 5 és 11 év közötti gyermekek számára is javasolja a BioNTech/Pfizer vakcináját

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) az 5 és a 11 év közötti gyermekek számára is ajánlotta a Comirnaty-t.


Izraelben oltják az 5-11 éves gyerekeket

Izrael kedden hivatalosan is elindította az 5 és 11 év közötti gyermekek koronavírus elleni oltási kampányát, másodikként az Egyesült Államok után.


Számos országban tüntetnek a korlátozások ellen

Európában tüntetéshullám söpör végig a koronavírus járvány miatt hozott intézkedések miatt. Most Belgium, Hollandia, Franciaország, Németország és Olaszország járványügyi helyzetét és a járvány kezelését mutatjuk be.


Ismét Európa a járvány gócpontja

Ezrével és tízezrével jelentették az új koronavírusos eseteket szerte Európából az adott országok illetékes hatóságai szombat este.


Erőszakorgia Rotterdamban

Hét ember megsebesült rendőrségi lövésektől péntek este Rotterdamban a járványügyi korlátozások elleni erőszakos tüntetésen - jelentették hírügynökségek.


Tiltakozások a korlátozások miatt Európában

Több európai városban tiltakoztak szombaton a koronavírus-járvány miatt bevezetendő újabb korlátozások ellen.


1 | | | | |
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop