Egységes európai egészségügyi uniót tervez az EU

Az Európai Parlament (EP) elfogadta az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) hatáskörének kiterjesztésére irányuló javaslatot, az uniós betegségmegelőzési és járványügyi rendszer megerősítésére - közölte az uniós parlament csütörtökön.


Putyin karanténba vonult

Többtucatnyian kapták el a koronavírus-fertőzést Vlagyimir Putyin orosz elnök környezetéből. Ezt maga Putyin jelentette be, amikor videokapcsolaton keresztül felszólalt a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete (ODKB) dusanbei csúcstalálkozóján.


Szlovákiában már ötéves kortól oltanak

Szlovákiában csütörtöktől már az 5 és 11 éves közti gyerekeket is oltják koronavírus ellen.


Csaló e-mailekre figyelmeztet a kibervédelmi intézet

Covid-igazolványra hivatkozó, káros csatolmányt tartalmazó, kéretlen elektronikus levelekkel kapcsolatban adott ki figyelmeztetést a Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NKI).


Hogyan védekezik Európa a pandémia ellen?

Az Európai Unió felnőtt lakosságának több mint 70 százaléka teljesen beoltott, így a világon az egyik vezető. Néhány kelet-európai ország azonban messze elmaradt.


Rengeteg az új fertőzött Izraelben

Közel tizenegyezer új fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt a koronavírus-járvány negyedik hullámával küzdő Izraelben, ez a szám a legmagasabb a járvány kezdete óta.


A kinaiak nélkül nem lehet kideríteni a pandémia eredetét

Az amerikai hírszerző szervek megállapítása szerint további információkra lenne szükségük annak a vitának az eldöntéséhez, hogy egy kínai laboratóriumi baleset volt-e a Covid-19 járvány kiindulópontja.


A COVID -19 emlékeztető oltások már a kínaiak szerint is szükségesek

Zhang Yuntao, a China National Biotec Group (CNBG) Sinopharm egységének alelnöke azt mondta, hogy helyénvaló az emlékeztető oltások elérhetővé tétele Kínában, miután "minden embert oltani kell, akit már beoltottak" - derül ki a Global Times hétfőn közzétett interjújából.


Teljes jóváhagyást kapott a Pfizer-BioNTech vakcina az USA-ban

Az FDA teljes jóváhagyást adott az amerikai Pfizer és a német BioNTech gyógyszeripari vállalatok közösen kifejlesztett koronavírus elleni vakcinájának.


Havanna szindróma: mi az és mi okozhatja?

A Havanna -szindróma azokat a tüneteket jelöl, amelyek először 2016 végén jelentkeztek az amerikai hírszerző tiszteknél és a nagykövetség munkatársainál, akik Havanna, Kuba területén állomásoztak. A következő évben a világ különböző részein élő amerikai diplomaták hasonló tünetekről számoltak be.


1 | | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop