Ukrajna: A tények ellenőrzése Oroszország biológiai fegyverekkel kapcsolatos állításairól

Oroszország minden bizonyíték nélkül azt állította, hogy Ukrajnában az Egyesült Államok támogatásával biológiai fegyvereket fejlesztenek ki laboratóriumokban. Azt állítják, hogy anyagokat semmisítenek meg, hogy eltitkolják az ország fegyverprogramját, de az Egyesült Államok szerint ez "teljes nonszensz", és Oroszország hamis narratívákat talál ki Ukrajnában tett lépéseinek igazolására.


Izrael hadikórházat nyitott Ukrajnában

Izrael hadikórházat nyitott a nyugat-ukrajnai Mostyskában. A 66 ágyas kórházat 65 izraeli orvos és nővér fogja működtetni.


Teljes egészségügyi ellátását kapnak az ukrán menekültek

Az egészségügyi ellátás protokollja szerint a kormány biztosítja a Magyarországra érkező ukrajnai menekültek-a gyógyszert, a kórházi ellátást és a tartósan itt maradóknak a magyarokat megillető ellátást.


Havanna-szindróma: már az USA-ban is

Már az Egyesült Államok területén belül is megjelent a Havannaszindróma és John Bolton korábbi elnöki nemzetbiztonsági tanácsadó (2018-2019) is megerősítette a tünetegyüttes áldozatainak beszámolóit.


Izraelben meghaladta a tízezret az elhunytak száma

Izraelben meghaladta a tízezret a SARS-CoV-2 vírus okozta betegségben tavaly február óta elhunytak száma - jelentette a helyi média.


A DK kiszámolta

Kiszámoltuk! 21-szer többet fizettünk a használhatatlan lélegeztetőgépek darabjáért, mint a brit kormány.


Az ellenzék egészségügyi tervei

Az Egységben Magyarországért egészségügyi szakértői hétfőn online sajtótájékoztatón ismertették a kormányra kerülésük utáni teendőiket. Az egészségügyi szolgálati jogviszony megszüntetését, az ágazatban dolgozók létszámának növelését, a GDP egészségügyre fordított arányát európai szintre emelését, valamint önálló egészségügyi minisztérium létrehozását ígérik.


A MOK és a MESZK 12 pontja

A járványt megelőzően is széttagolt, rossz hatásfokkal működő magyar egészségügy az utóbbi évtizedek legnehezebb szakaszát éli. Az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény és a Covid-19 pandémia kettős nyomás alá helyezte az egészségügyet.


Még nem győztük le a Covid-19-et

Túl korai még, hogy az országok győzelmet hirdessenek a Covid-19 fölött, illetve felhagyjanak a vírus terjedésének megakadályozására irányuló erőfeszítéseikkel - figyelmeztetett kedden az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója.


Állami vs. magánegészségügy

Az ellenzéki pártok azt ígérik, hogy egy kormányváltás után mindenki hozzáférést kap a jó minőségű, állami egészségügyi ellátáshoz.


1 | | | | |
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop