Izrael: igen hatásos a harmadik oltás

A koronavírus elleni harmadik oltás Izraelben megtízszerezte az oltottak védelmét a fertőzéssel és meghússzorozta védettségüket a súlyos fertőzéssel szemben.


Egységes európai egészségügyi uniót tervez az EU

Az Európai Parlament (EP) elfogadta az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) hatáskörének kiterjesztésére irányuló javaslatot, az uniós betegségmegelőzési és járványügyi rendszer megerősítésére - közölte az uniós parlament csütörtökön.


Putyin karanténba vonult

Többtucatnyian kapták el a koronavírus-fertőzést Vlagyimir Putyin orosz elnök környezetéből. Ezt maga Putyin jelentette be, amikor videokapcsolaton keresztül felszólalt a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete (ODKB) dusanbei csúcstalálkozóján.


Szlovákiában már ötéves kortól oltanak

Szlovákiában csütörtöktől már az 5 és 11 éves közti gyerekeket is oltják koronavírus ellen.


Csaló e-mailekre figyelmeztet a kibervédelmi intézet

Covid-igazolványra hivatkozó, káros csatolmányt tartalmazó, kéretlen elektronikus levelekkel kapcsolatban adott ki figyelmeztetést a Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NKI).


Hogyan védekezik Európa a pandémia ellen?

Az Európai Unió felnőtt lakosságának több mint 70 százaléka teljesen beoltott, így a világon az egyik vezető. Néhány kelet-európai ország azonban messze elmaradt.


Rengeteg az új fertőzött Izraelben

Közel tizenegyezer új fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt a koronavírus-járvány negyedik hullámával küzdő Izraelben, ez a szám a legmagasabb a járvány kezdete óta.


A kinaiak nélkül nem lehet kideríteni a pandémia eredetét

Az amerikai hírszerző szervek megállapítása szerint további információkra lenne szükségük annak a vitának az eldöntéséhez, hogy egy kínai laboratóriumi baleset volt-e a Covid-19 járvány kiindulópontja.


A COVID -19 emlékeztető oltások már a kínaiak szerint is szükségesek

Zhang Yuntao, a China National Biotec Group (CNBG) Sinopharm egységének alelnöke azt mondta, hogy helyénvaló az emlékeztető oltások elérhetővé tétele Kínában, miután "minden embert oltani kell, akit már beoltottak" - derül ki a Global Times hétfőn közzétett interjújából.


Teljes jóváhagyást kapott a Pfizer-BioNTech vakcina az USA-ban

Az FDA teljes jóváhagyást adott az amerikai Pfizer és a német BioNTech gyógyszeripari vállalatok közösen kifejlesztett koronavírus elleni vakcinájának.


1 | | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop