Rendőrökre támadtak a tüntetők Prágában

A tüntetők és a rendőrség erőszakos összecsapásába torkollott vasárnap délután a prágai Óvárosi téren megtartott tiltakozó akció a cseh kormány koronavírussal kapcsolatos óvintézkedései ellen.


Szlovákia teljes lakosságát letesztelik

Szlovákiában az ország egész lakosságát koronavírus-tesztnek vetik alá - jelentette be Igor Matovic kormányfő szombati sajtótájékoztatóján Pozsonyban.


Több egészségügyi szakszervezet fogott össze

Akciószövetséget hozott létre több szakszervezet Összefogás az Egészségügyért néven az új szolgálati jogviszonyról szóló törvény ellen.


Minden EU tagország egyszerre kapja meg a vakcinát

Minden tagország egyidejűleg, népességarányosan fog hozzájutni a koronavírus elleni oltóanyagokhoz, amíg azonban nem állnak rendelkezésre a jóváhagyott vakcinák, az alapvető egészségügyi és népegészségügyi szolgáltatások és programok fenntartása mellett továbbra is gondoskodni kell a vírus terjedésének enyhítéséről - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.


A keddi Pintér Sándorral történt megbeszélésről

A megbeszélés kezdetén Kincses dr. átadta a MOK véleményét a törvényről. Kiemelte a kritikus pontokat, és a miniszter felírta magának, hogy a kirendelés és a másodállás tekintetében kompromisszumos változtatásra kell jutniuk. Megígérte, hogy megvizsgálja a kért pontokat és keresnek megoldást.


A védekezés a védőoltás után is marad

A védőoltások megjelenése után is tart majd még a járványügyi védekezés Németországban - figyelmeztetett a Robert Koch közegészségügyi intézet (RKI) egy kedden megjelent elemzésében.


A MOK közleménye a mai megbeszélésről

Ma megbeszélést folytatott dr. Pintér Sándor, miniszterelnök-helyettes és dr. Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke a Belügyminisztériumban.


Rómában megteltek a kórházak

Az olasz főváros legnagyobb járványkórházából szállodákba viszik át a lélegeztetőgépet nem igénylő betegeket hétfőtől.


Trump négy nap után már a Fehér Ház erkélyéről kampányolt

Donald Trump amerikai elnök szombaton először jelent meg a nyilvánosság előtt azóta, hogy megfertőződött a koronavírussal, és kórházba került.


Gyorsan romlik a helyzet Szlovákiában is

A koronavírus-fertőzöttek napi számának drámai emelkedésére számít a szlovák egészségügyi miniszter, várakozásai szerint a napi esetek száma már a jövő héten meghaladja az 1500-at. Ezen a héten napi átlagban 756 új fertőzést regisztráltak az országban.


1 | | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop