A GYERMEKKOR ÉS A FELNŐTTKORI ÉLETMINŐSÉG ÖSSZEFÜGGÉSEI

A negatív gyermekkori élmények hatásai a családra, az egészségre, és a védőfaktorként szereplő pozitív gyermekkori élmények megerősítése – interdiszciplináris hibrid konferencia –


Biztosítással a bizonytalan ellen: így működik az egészségbiztosítás

Az egészségünk egy törékeny kincs, amivel néha az egészséges életmód és odafigyelés ellenére is problémák adódnak. Az állami egészségügyben végzett vizsgálatok és beavatkozások azonban sok kellemetlenséggel járhatnak. Általában nagyon hosszú a várólista és sokszor az ellátás is rossz minőségű. A legtöbb ember jobban szeret magánegészségügyi rendelőkbe járni, azonban ezek drága szolgáltatások, ha saját zsebből kell kifizetni őket.


A Magyar Orvosi Kamara elnökségének beszámolója

A MOK elnökségi ülésén részt vett Takács Péter államtitkár. A beszélgetés első felében az államtitkár ismertette a tárca elképzeléseit. Elmondása szerint az egészségpolitika ebben a ciklusban három alapvető pillérre épül, melyek a következők:


Ukrajna: A tények ellenőrzése Oroszország biológiai fegyverekkel kapcsolatos állításairól

Oroszország minden bizonyíték nélkül azt állította, hogy Ukrajnában az Egyesült Államok támogatásával biológiai fegyvereket fejlesztenek ki laboratóriumokban. Azt állítják, hogy anyagokat semmisítenek meg, hogy eltitkolják az ország fegyverprogramját, de az Egyesült Államok szerint ez "teljes nonszensz", és Oroszország hamis narratívákat talál ki Ukrajnában tett lépéseinek igazolására.


Izrael hadikórházat nyitott Ukrajnában

Izrael hadikórházat nyitott a nyugat-ukrajnai Mostyskában. A 66 ágyas kórházat 65 izraeli orvos és nővér fogja működtetni.


Teljes egészségügyi ellátását kapnak az ukrán menekültek

Az egészségügyi ellátás protokollja szerint a kormány biztosítja a Magyarországra érkező ukrajnai menekültek-a gyógyszert, a kórházi ellátást és a tartósan itt maradóknak a magyarokat megillető ellátást.


Havanna-szindróma: már az USA-ban is

Már az Egyesült Államok területén belül is megjelent a Havannaszindróma és John Bolton korábbi elnöki nemzetbiztonsági tanácsadó (2018-2019) is megerősítette a tünetegyüttes áldozatainak beszámolóit.


Izraelben meghaladta a tízezret az elhunytak száma

Izraelben meghaladta a tízezret a SARS-CoV-2 vírus okozta betegségben tavaly február óta elhunytak száma - jelentette a helyi média.


A DK kiszámolta

Kiszámoltuk! 21-szer többet fizettünk a használhatatlan lélegeztetőgépek darabjáért, mint a brit kormány.


Az ellenzék egészségügyi tervei

Az Egységben Magyarországért egészségügyi szakértői hétfőn online sajtótájékoztatón ismertették a kormányra kerülésük utáni teendőiket. Az egészségügyi szolgálati jogviszony megszüntetését, az ágazatban dolgozók létszámának növelését, a GDP egészségügyre fordított arányát európai szintre emelését, valamint önálló egészségügyi minisztérium létrehozását ígérik.


| 2 | | | |
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop