Havanna szindróma: mi az és mi okozhatja?

A Havanna -szindróma azokat a tüneteket jelöl, amelyek először 2016 végén jelentkeztek az amerikai hírszerző tiszteknél és a nagykövetség munkatársainál, akik Havanna, Kuba területén állomásoztak. A következő évben a világ különböző részein élő amerikai diplomaták hasonló tünetekről számoltak be.


Oltás a party után

Már éjszaka is oltanak Izraelben, miközben megtelnek a kórházak


Már a Stephansdomban is oltanak

Bécs városa szerdán újabb oltópontot nyitott a koronavírus elleni oltáshoz, ezúttal a Stephansdomban. A megnyitón jelen volt Christoph Schönborn bíboros és Michael Ludwig polgármester is.


Izrael járványkezelése

Már 654 051, hatvanévesnél idősebb izraeli kapta meg harmadik adag oltást a múlt vasárnap kezdődött új oltási kampány során.


Oltópontok elleni támadások Franciaországban

Vandálok oltópontokat rongáltak meg Franciaországban, náci jelképeket festettek több épületre, népirtásnak minősítve a koronavírus elleni immmunizációs kampányt.


A Moderna védőoltása hónapokig nagyon hatásos

A második adag beadása után hat hónappal mintegy 93 százalékban hatásos a Moderna koronavírus elleni vakcinája - közölte a gyártó cég csütörtökön. Ez alig különbözik a klinikai kísérletek során tapasztalt hatásosságtól.


Fertőzödnek a beoltott egészségügyiek az USA-ban

Két San Francisco-i kórház több száz, többségében beoltott alkalmazottja fertőződött meg koronavírussal júliusban.


Kínában ismét több millióan kerültek zárlat alá

Több mint húsz városban azonosítottak fertőzési gócpontokat. Az esetszámok emelkedését a hatóságok a delta variáns megjelenésével magyarázzák. Hétfőn 55 új fertőzöttet jelentettek.


Harmadik védőoltás a rizikócsoportok számára Németországban

Szeptembertől kaphatják meg a koronavírus elleni harmadik védőoltást a rizikócsoportokhoz tartozók - erről döntöttek hétfőn.


A CDC a delta variánsról

A koronavírus gyorsan terjedő delta variánsa súlyosabb betegségeket okozhat és fertőzőbb, mint a Covid-19 más változatai


| 2 | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop