Nemzetközi összefogást kezdeményeznek

A második világháború utáni nemzetközi összefogáshoz mérhető globális együttműködést kezdeményeznek a világ több vezető újságjában kedden megjelent közös cikkükben 24 ország és nemzetközi szervezet vezetői a koronavírus-világjárványhoz hasonló veszélyhelyzetek intézményes megelőzése végett.


Kollektív immunitás és zöld tanúsítvány az EU-ban

Thierry Breton EU biztos megerősítette, hogy az Európai Unió nyárra elérheti a koronavírus-elleni kollektív immunitást az EU-ban gyártott oltóanyag mennyiségnek köszönhetően. Azt is jelezte, hogy a beoltottságot igazoló közös uniós egészségügyi igazolás kiváltása nem lesz kötelező.


Megrohamozták a Semmelweis Egyetem oltópöntjait

Az óriási érdeklődés hatására megteltek a Semmelweis Egyetem klinikáin a kismamák számára létrehozott oltópontok, írja közleményében a SE.


A szakrendelőket alárendelik a kórházaknak

A területileg illetékes kórházak szakmai irányítása alá kerülnek az önkormányzati szakrendelők a veszélyhelyzet idejére. "A hatékonyabb egészségügyi védekezés, a betegellátás és az egészségügyi dolgozók kiegyensúlyozottabb terhelése, és a védőoltási program végrehajtásának biztosítása érdekében".


A MOK közleménye a súlyosbodó járványhelyzet teendőiről

A COVID-19 betegség minden eddiginél erősebben támad. A baj nagy, és ha nem vigyázunk, még nagyobb lesz. A népességarányos halálozási mutatókban napok óta elsők vagyunk a világon, a kórházi osztályok túlnyomó része már COVID-osztály.


Kitüntették a BioNTech alapítóit

Özlem Türeci és férje, Ugur Sahin a Welt am Sonntag című német lapban közölt interjúban elmondta, hogy az Egyesült Államokban és sok európai országban valószínűleg nyár végére érhető el az az állapot, amelyben már nincs szükség járványügyi zárlatra.


Tüntetések Európában a lezárások ellen

Németországban, Svájcban, Hollandiában, Svédországban és Ausztriában is tüntettek a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások ellen szombaton.


Nincs jobb és baloldali vakcina

Nemzeti összefogást sürgetnek a koronavírus-járvány kezelésében az ellenzéki polgármesterek, akik egyúttal arra is kérik a kormányt, hogy ne utasítsa vissza segítségnyújtási szándékukat.


Tömegtüntetés Jeruzsálemben

A miniszterelnöki rezidenciánál tartott tömegtüntetéssel zárta a választási kampányt az ellenzék Izraelben - jelentette a helyi média szombaton.


A német kormány támogatja a Szputnyik V EU-s engedélyeztetését

Az Európai Gyógyszerügynökségnél (EMA) indított eljárásban az oltóanyagokért felelős német szakhatóság, a Paul Ehrlich intézet (PEI) vezetésével folytatják a fejlesztők által benyújtott adatok értékelését, elemzését.


| 2 | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop