Januártól 14 százalékkal emelik az egészségügyi szakdolgozói alapbérét

Januártól 14 százalékkal emelkednek az egészségügyi szakdolgozói alapbérek és még idén novemberben várható egy újabb 20 százalékos béremelés.


Kásler szerint megkezdődött az egészségügyi struktúra átalakítása

Az ellátórendszer korszerűsítésével, a hozzáférhetőség javításával és az ezeket lekövető finanszírozás bevezetésével elkezdődött az egészségügyi struktúra átalakítása – közölte Kásler Miklós.


Ingyenes lesz a meddőség kezelése

Január elsejétől ingyenessé válnak a meddőségkezelésben használt, jelenleg is finanszírozott gyógyszerek és meddőségi beavatkozások - jelentette be Novák Katalin.


Razzia, letartóztatások

Több száz rendőr bevetésével nagyszabású razziát tartottak Németország északi részén rákgyógyszerek körüli visszaélések gyanúja miatt.


A MOK az államelnökhöz fordult

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége közleményt adott ki az áj TB törvénnyel kapcsolatban. Az Országgyűlés 2019. december 11-én megszavazta a "társadalombiztosítás ellátásaira jogosultakról, valamint ezen ellátások fedezetéről" szóló törvényt.


Meghatalmazás a recept kiváltására

Könnyebb lesz a hozzátartozók receptjeinek kiváltása jövőre az elektronikus meghatalmazás lehetőségével. A


Mesterséges intelligencia a szűrővizsgálatokban

A mesterséges intelligenciának óriási szerepe lehet az egészségügyi diagnosztikában, elsősorban a mammográfiában és a vastagbélrák-szűrésben.


MOK: Leváltották Égert, Kincses Gyula az új elnök

Erről döntöttek szombat délelőtt a MOK tagjainak országos küldöttei. Kincses a 16 éve elnöklő Éger Istvánt váltja az orvosi kamara élén.


"Egészségfelmérés" - vigyázat!

Orvosnak adták ki magukat és halálos betegségeket diagnosztizáltak, majd az általuk felkínált silány minőségű termékek megvásárlása fejében ígértek gyógyulást idős embereknek azok a vádlottak, akiknek büntetőpere a héten kezdődött a Szombathelyi Járásbíróságon.


Kásler: az egészségügyben tervezett struktúraátalakítást végre fogjuk hajtani

Az egészségügyben tervezett struktúraátalakítást végre fogja hajtani a kormány - mondta az emberi erőforrások minisztere kedden az Országgyűlés népjóléti bizottsága előtti éves meghallgatásán. Sajnos arrról nem volt szó, milyen reformot terveznek. (szerk. megjegyzése)


| | 3 | | |
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop