Fővárosi kormányhivatal kontra önkormányzatok

Aljas és hazug politikai támadásnak nevezte a fővárosi kormányhivatal pénteki vádjait Karácsony Gergely főpolgármester és tizennégy fővárosi ellenzéki polgármester közös közleményben.


A tagállamok rendelték meg a vakcinákat

A koronavírus elleni vakcinákat az uniós tagállamok rendelték meg az oltóanyaggyártó cégektől - jelentette ki Stefan de Keersmaecker az Európai Bizottság szóvivője újságírói kérdésre válaszolva a testület csütörtöki sajtótájékoztatóján.


Vizsgálja a kormányhivatal az oltóközpontot

Hivatalból indított eljárást a fővárosi kormányhivatal az ellen a magán-egészségügyi szolgáltató ellen, amely ötezer forintért vesz fel előjegyzést.


Voltak hibák a vakcinák beszerzésében

Történtek hibák az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) elleni oltóanyag beszerzésében, "Brüsszelben és a tagországokban is" - mondta Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke egy vasárnapi német lapinterjúban.


Nyárra lesz zöld kártya

Az európai illetékesek célja, hogy a koronavírussal összefüggő új immunitás igazolás, más néven a zöld útlevél a nyári szünet előtt életbe lépjen és megkönnyítse az Európai Unión belüli közlekedést a nyári szezonra - jelentette be vasárnap Thierry Breton, az Európai Bizottság belső piacért felelős tagja.


Oltás hétvégéken is

Május végig a hétvégi és munkaszüneti napokat is kijelölte államilag finanszírozott oltásra a háziorvosok számára az országos tisztifőorvos - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ.


A Kreml ártatlan

Nincs közük az orosz titkosszolgálatoknak azokhoz a támadásokhoz, amelyek egyes tömegtájékoztatási eszközök közöltek a Covid-19 elleni nyugati vakcinákkal szemben - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.


"Nemzeti Oltási Bizottság" vegye át az oltási program végrehajtását, követeli az ellenzék

A DK, az MSZP, az LMP és a Jobbik, a Momentum és a Párbeszéd közös - az MTI-hez eljuttatott - közleményében azt írta: "Orbán Viktor megbukott. Magyarországnak ma kormányzásra képtelen kormánya van".


Száz százalékra emelik a táppénzt

A bérek szász százalékára emelik a táppénz összegét márciusban és áprilisban Csehországban - döntött hétfőn este a cseh kormány.


A kormány magára hagyta a háziorvosokat és az önkormányzatokat

A háziorvosok és az önkormányzatok kormányzati segítség nélkül magukra maradtak a koronavírus-járványban - állapították meg az ellenzéki képviselők pénteken az ellenzéki pártok által létrehozott Covid 2021 vizsgálóbizottság ülése után tartott sajtótájékoztatón.


| | 3 | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop