Tarol az omikron az USA-ban

Az Omicron jelenleg a domináns COVID-törzs az Egyesült Államokban, az új fertőzések 73%-át teszi ki.


Három oltás kitűnő védelmet nyújt

Két adag nem elegendő a koronavírus elleni oltásból, három adag viszont már kitűnő védelmet nyújt - mondta vasárnap a brit egészségügyi miniszter, Sajid Javid.


Gyorsítanak Németországban az omikron miatt

Felgyorsítják a Covid-19 elleni oltási kampányt Németországban az omikron változat miatt - jelentették be csütörtökön Berlinben.


Izraelben már a járvány ötödik hullámára készülnek

Naftali Bennett miniszterelnök az izraeli kormány vasárnapi ülésén óva intett a koronavírus-járvány újabb hullámától. "Ha nem teszünk azonnali lépéseket, akkor a zárlathoz fogunk eljutni"- mondta, és arra bíztatja az embereket, hogy oltassák be magukat.


A WHO a kötelező védőoltásról

A járványkezelésben a "legutolsó megoldási lehetőségnek" tekinti a koronavírus elleni védőoltás kötelező tételét az Egészségügyi Világszervezet (WHO).


Az EU támogatja a védőoltások keverését

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) a koronavírus elleni, eltérő technológiával készült oltóanyagok alkalmazását javasolja a au immunizáló alapoltás, illetve az emlékeztető oltások esetében is.


Terjed Nagy-Britanniában az omikron

Nagy-Britanniában terjed a koronavírus omikron variánsa, de nincs hír arról, hogy a fertőzöttek közül bárki is súlyosan megbetegedett volna.


Járványkezelés Németországban

Németországban a járvány elérhette a platót, intenzív osztályok, omicron variáns, gyermekvakcina


Bevezethetik az általános oltási kötelezettséget Németországban

További korlátozásokat terveznek és az általános oltási kötelezettséget is bevezethetik. Az új kormány és a tartományi kormányok vezetőinek keddi egyeztetésén egyetértettek abban, hogy a világjárvány negyedik hulláma "rendkívül súlyos, egyes térségekben drámai helyzetet teremtett az egészségügyi rendszerben", és ez határozott fellépést követel.


Terjed az omicron variáns Európában, intézkedések

Az Európai Tanács pénteken megvitatta az omicron variánsra adható lehetséges uniós válaszlépéseket. Az ülésen megszületett javaslat szerint a dél-afrikai régióból érkező személyek esetében a nem alapvetően szükséges utazásokat ideiglenesen korlátozzák.


| | | 4 | |
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop