Csaknem 90 százalékos védelmet nyújt a harmadik oltás

A brit kormány egészségbiztonsági hivatala (UK Health Security Agency, UKHSA) által több mint félmillió páciens bevonásával elvégzett nagyszabású vizsgálatsorozat eredményei szerint a harmadik oltás az omikron-fertőzés esetén is csaknem 90 százalékos védelmet nyújt a kórházi kezelést igénylő megbetegedés ellen.


A MOK udvarias közleménye az új oltási rendeletet illetően

A Magyar Orvosi Kamara Háziorvosi Csoportja elkötelezett annak tekintetében, hogy a koronavírus pandémia elleni védekezés egyetlen valóban eredményes módja a vakcináció, azon belül is a lakosság minél nagyobb átoltottságának mielőbbi elérése.


Fertőzés cunami fenyeget a WHO szerint

A koronavírus delta és omikron variánsainak egyidejű terjedése miatt a fertőzöttek számának "szökőárszerű" megugrása fenyeget - figyelmeztetett szerdai genfi sajtótájékoztatóján az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója.


Ellenzéki sajtótájékoztó az egészségügy teendőiről

Az egyesült ellenzék szerdán online sajtótájékoztatót tartott, ahol többek között önálló egészségügyi minisztérium létrehozását, az egészségügyi dolgozók szolgálati jogviszonyának eltörlését és a várólisták csökkentését ígéri az ellenzék.


Izraelben soha nem látott fertőzési hullám közeledik

Soha nem látott mértékű fertőzési vihar közeledik Izraelben a koronavírus-járvány ötödik hullámával - fogalmazott Naftali Bennett miniszterelnök a Kan közszolgálati rádiónak kedd reggel adott interjújában.


Csúcson a fertőzöttek száma az USA-ban

Az Egyesült Államokban az omikron variáns miatt a fertőzöttek száma meghaladja a delta mutáció nyári hulláma idején közölt csúcsértéket, szombaton légi járatok százait kellett törölni.


Csökken a halálozási szám az Egyesült Királyságban, a fertőzés terjedése ellenére

A tömeges szűrések tavaly nyári kezdete óta most először azonosítottak százezernél több koronavírus fertőzőttet egy nap alatt az Egyesült Királyságban. Rekordot döntött a harmadik oltások száma is. Csökken a Covid-19 okozta halálozási száma, a kórházi kezelést igénylő betegek száma stagnál.


Izrael: Ötödik hullám, 4. oltás, korlátozások

Izraelben ismét meredeken nő a koronavírussal fertőzöttek száma - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet kedden.


Ismét lelepleződött a kormány elhibázott kínai lélegeztetőgép biznisze

A Direkt36 oknyomozó portál újabb elképesztő részleteket derített ki az Orbán-kormány elhibázott lélegeztetőgép beszerzései kapcsán.


Az EU határozat a védettségi igazolványoknál

Az Európai Bizottság kilenc hónapban határozta meg a védettséget igazoló uniós igazolványok érvényességét.


| | | 4 | |
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop