A digitális oltási igazolványról

Még nyár előtt bevezethetik az Európai Unióban az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) elleni védőoltás beadását tanúsító igazolványt, amellyel szabadabban lehet majd utazni -nyilatkozott Angela Merkel német kancellár csütörtökön Berlinben a tagállami kormány-, illetve államfőkből álló Európai Tanács videokonferenciája után.


A németek több mint egyharmada nem bízik az AstraZeneca-féle oltásban

A német lakosság több mint egyharmada nem adatná be magának az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) ellen az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca védőoltást egy felmérés szerint.


A COVID-19-en átesettek hosszú távon immunisak

A 2020 tavaszán a világjárvány kitörésének egyik európai gócpontjának számító tiroli Ischgl település lakóinak körében végzett átfogó kutatás bizonyítja a COVID-19-en átesettek hosszú távú immunitását. Az erre vonatkozó vizsgálat eredményeit csütörtökön közölte az Innsbrucki Orvostudományi Egyetem.


Vakcina csalók

Koronavírus oltóanyagokkal kapcsolatos visszaélésekre figyelmeztette az Európai Unió csalás elleni hivatala (OLAF) hétfőn a tagállamok kormányait.


Fertőzés elleni "csodaszert" árulnak

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kiberbűnözés Elleni Főosztályának nyomozói az utóbbi hetekben több olyan weboldalt és fórumot is azonosítottak, ahol ismeretlen csalók koronavírus elleni "csodaszereket" próbálnak meg értékesíteni.


Elégedetlen a Fehér Ház a WHO jelentésével

A Fehér Ház vasárnap felszólította Kínát, hogy tegyen elérhetővé adatokat a koronavírus-járvány legelső időszakából, egyúttal mély aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, ahogyan az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ismertette kínai vizsgálódásainak eredményét.


Fenyeget az új mutáció elterjedése Németországban

A fertőződések számának robbanásszerű emelkedésével járó újabb járványhullám elindulásával fenyeget Németországban az új mutációk megjelenése - mondta Angela Merkel.


Német politikusok bírálják a futballklubokat

Több német politikus is élesen bírálta a nemzetközi porondon szereplő német labdarúgócsapatokat, mert a koronavírus-járvány miatti szigorú korlátozások időszakában külföldre utaznak.


Kapjanak oltási fejpénzt a háziorvosok!

Minden koronavírus ellen beoltott páciens után ötezer forintos fejpénzt adna a háziorvosoknak az MSZP, a kórházi oltópontokon szolgálatot teljesítők munkáját pedig kötelező túlóradíjjal kompenzálnák.


Macron a kínai vakcináról

Emmanuel Macron francia elnök bírálta a koronavírus elleni kínai oltóanyag "átláthatatlanságát és esetleges kockázatait" az új variánsok terjedését illetően.


| | | 4 | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop