A kormány "lerohasztja" az egészségügyet

A kormány "lerohasztja" a közegészségügyi rendszert, hogy piacot teremtsen a magánegészségügynek, mondta Tordai Bence keddi, online sajtótájékoztatóján.


Hol vannak az adatok?

Merkely Béla szerint nincsenek meg neki azok az adatok, amiket ő maga kommunikált október végén.


Karácsonyi ügyelet - de milyen áron?

Ha így megy tovább, nem lesz ügyelet a kórházakban!


Tarol az omikron az USA-ban

Az Omicron jelenleg a domináns COVID-törzs az Egyesült Államokban, az új fertőzések 73%-át teszi ki.


Három oltás kitűnő védelmet nyújt

Két adag nem elegendő a koronavírus elleni oltásból, három adag viszont már kitűnő védelmet nyújt - mondta vasárnap a brit egészségügyi miniszter, Sajid Javid.


Gyorsítanak Németországban az omikron miatt

Felgyorsítják a Covid-19 elleni oltási kampányt Németországban az omikron változat miatt - jelentették be csütörtökön Berlinben.


Izraelben már a járvány ötödik hullámára készülnek

Naftali Bennett miniszterelnök az izraeli kormány vasárnapi ülésén óva intett a koronavírus-járvány újabb hullámától. "Ha nem teszünk azonnali lépéseket, akkor a zárlathoz fogunk eljutni"- mondta, és arra bíztatja az embereket, hogy oltassák be magukat.


A WHO a kötelező védőoltásról

A járványkezelésben a "legutolsó megoldási lehetőségnek" tekinti a koronavírus elleni védőoltás kötelező tételét az Egészségügyi Világszervezet (WHO).


Az EU támogatja a védőoltások keverését

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) a koronavírus elleni, eltérő technológiával készült oltóanyagok alkalmazását javasolja a au immunizáló alapoltás, illetve az emlékeztető oltások esetében is.


Terjed Nagy-Britanniában az omikron

Nagy-Britanniában terjed a koronavírus omikron variánsa, de nincs hír arról, hogy a fertőzöttek közül bárki is súlyosan megbetegedett volna.


5 | | | | |
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop